Çin'deki virüs salgını

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan virüs Çin'li yetkilileri harekete geçirdi. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi. Yetkililer önleyici çalışmaları hızlandırdı.

Çin'deki virüs salgını

Çin'de zatürreye benzetilen yeni bir salgın ortaya çıktı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan KORONAVİRÜS nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Sağlık Komisyonu, salgınla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, virüs taşıdığı tespit edilen kişi sayısının 440’a ulaştığı belirtildi.

Slagının yayılmasını önlemek için kentte yoğun çaba sarfediliyor.

Önleyici tedbirler alınan bölgede, sokaklardaki temizlik faaliyetleri hızlandı. Vatandaşların sık temas ettiği yerlere sterilizasyon artırıldı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Li Bin, düzenlediği toplantıda, 149 yeni teyit edilmiş KORONAVİRÜS vakası bildirildiğini söyledi.

Tayland ve Güney Kore'den de 3 vakayı teyit ettiklerini söyleyen Li Bin, virüsün esas olarak solunum yolu ile bulaştığını aktardı.

Hastalar arasında üç ortak noktanın olduğunu belirtiliyor. Yaşlı, daha önceden hipertansiyon ya da diyabet gibi hastalıklara sahip olduğu açıklandı.

Vuhan Belediye Sağlık Komisyonu, hastalar için 800 yatak daha açıldığını, gözlem altındakiler için ise bin 200 yatak ayrıldığını söyledi.

ulusal.com.tr

# çin # salgın # virüs