Milli Savunma Bakanlığından mutabakat açıklaması

PKK/PYD'nin Barış Pınarı Harekatı alanından çıkması için tanınan 120 saatlik süre doldu. Washington bölgedeki teröristlerin çıkış yaptığını Ankara'ya bildirdi. Resulayn ile Tel Abyad arasındaki 2 bin 200 kilometrekarelik alan Türk Ordusu tarafından kontrol altına alındı. Milli Savunma Bakanlığı da yeni bir harekata gerek kalmadığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından mutabakat açıklaması

Washington'a tanınan 120 saat sona erdi. Ankara "yeni bir harekata gerek yok" açıklaması yaptı.

17 Ekim'de Türkiye ile Amerika Barış Pınarı Harekatı alanında PKK/PYD'nin çıkarılması için mutabakat imzaladı. 5 günlük süre içinde Amerika ile kara gücü PKK, Tel Abyad ve Resulayn'dan 136 araç ile çıkış yaptı. Mutabakata uymayan, bölgede kalan teröristler ise Türk ordusu tarafından etkisizi hale getirilecek.

Harekat Tel Abyad ve Resulayn hattındaki 120 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinlikte icra edildi. Toplamda 2 bin 200 kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı. Ankara, Washington ve Rusya ile yapılan iki ayrı mutabakat kapsamında yeni bir harekat başlatmama kararı aldı.

Son gelişmeleri Milli Savunma Bakanlığı Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Nadide Şebnem Aktop kamuoyu ile paylaştı. Aktop, harekatın ordu millet birlikteliğiyle yapıldığını söyledi.

ulusal.com.tr

# Milli Savunma Bakanlığı # Rusya Federasyonu