Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yarın Türkiye’ye gelecek mi?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Türkiye'ye geleceği belirtilmişti. Lavrov'un çantasında Suriye krizi var. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'ya göre, Lavrov terörle mücadelede etkinliğin arttırma konusunu ele alacak

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yarın Türkiye’ye gelecek mi?

Suriye'deki krizin çözümü için diplomatik girişimleri arttıran Moskova'dan Türkiye'ye önemli bir ziyaret olacağı aktarılmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek.

Açıklamayı Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptı. Zaharova, Lavrov'un Rusya-Türkiye Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına katılmak üzere yarın Türkiye'ye gideceğini belirtti.

Zaharova'nın açıklamalarına göre Lavrov'un ajandasındaki en önemli gündem maddesi Suriye krizi olacak. Rus bakan terörle mücadelenin arttırılması konusunu görüşecek.

Lavrov, Ortadoğu'daki son durum ve Kıbrıs sorununun da gündemde getirecek.

Öte yandan Lavrov ve Sinirlioğlu görüşmesinde, bugün Türk F-16’ları tarafından Suriye sınırında düşürülen savaş uçağının düşürülmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Türk hava sahasını ihlal eden bir savaş uçağı, sabah saatlerinde Hatay’ın Yayla Dağı ilçesinin karşısındaki Yamadır köyü yakınlarında düşürüldü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, sınır ihlali uyarılarına aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde uçağın düşürüldüğünü kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise uçağın Rus ordusuna ait olduğunu doğrularken hava olduğu süre boyunca Türk hava sahasını ihlal etmediğini ve bunun kanıtlanabileceği açıkladı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya'dan yapılan açıklamada, "Lavrov'un Türkiye ziyareti iptal edilmeyecek. Lavrov yarın Türkiye'ye geliyor" denildi.

ulusalkanal.com.tr

# düşürülen rus uçağı # rusya dışişleri bakanı lavrov