Fetullahçıları alkışlatan Kılıçdaroğlu kendini bakın nasıl savundu

Adana Mitingi’nde Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan gibi Fethullahçıları alkışlattığı için eleştiri yağmuruna tutulan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini Voltaire ile savundu. Çok başarılı geçen mitingin karalanmaya çalışıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Voltaire’in, “Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm” sözüne atıfta bulundu. Tutuklanmalarını kabul edemeyiz dedi.

Fetullahçıları alkışlatan Kılıçdaroğlu kendini bakın nasıl savundu

FETÖ bağlantısı olduğu bilinen isimleri mitingde böyle alkışlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen tepkilere karşı savunmaya geçti. Kendisini Fransız devriminin aydınlanmacı yazarı Voltaire ile savunmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu partisinin dün yapılan Merkez Karar Kurulu’nda konuştu. Kendisine yapılan eleştirileri kabul etmedi.

Adana’daki mitingin çok başarılı geçtiğini ve mitingin karalanmaya çalışıldığını iddia eden CHP lideri, Voltaire’nin ünlü sözü “Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile veririm” sözüyle kendisini savundu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, o isimlerin bir zamanlar kendisini eleştirdiğini, AKP ile işbirliği yaptığını hatırlattı. “Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz” dedi.

CHP lideri, partisinin FETÖ ile işbirliği yaptığı iddialarına ise “güler geçerim” yanıtını verdi.

FETÖ’cülerle siyasette yan yana gelmeyen bir tek kendisinin ve partisinin olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Benim kişisel ömrüm, partimin kurumsal tarihi Gülen grubu ile mücadeleyle geçti” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # nazlı ılıcak # Ahmet Altan