2017'de nerede darbe olacak? Washington Post listesinde Türkiye 5. sırada

Amerika'nın ünlü gazetesi Washington Post bir skandala daha imza attı. Gazetenin yayımladığı "2017'de darbe olması en muhtemel ülkeler" listesinde Türkiye 5. sırada yer aldı. Listedeki diğer ülkeler arasında Tayland, Suriye, Ukrayna ve Rusya olması dikkati çekti.

2017'de nerede darbe olacak? Washington Post listesinde Türkiye 5. sırada

Amerika'nın en çok okunan gazetelerinden Washington Post çok tartışılacak bir araştırma yayımladı. "2017'de Nerede Darbe Olması Muhtemel?" başlıklı araştırmada Türkiye beşinci sırada yer aldı.

Türkiye'deki 15 Temmuz Darbe girişimine ve 2014 yılında Tayland'daki darbede hesaplamada göz öznünde tutuldu. 1960'dan 2017'ye kadar dünyada yaşanan tüm darbelerin listesini çıkarmakla işe başlayan araştırmacılar, daha sonra mevcut liderin ne kadar süredir iktidarda olduğu, demokratik olarak seçilip seçilmediği ve ülkedeki yönetim biçimi gibi ana faktörlerle bir takım hesaplamalar yaptı.

Araştırmada hesaplama kısmına ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılaları, ekonomik kalkınma rakamları, nüfusları ve bebek ölümü rakamları da dahil edildi.

Tüm bu hesaplamalar ise ortaya 30 ülkenin bulunduğu bir liste çıkardı. Listenin ilk sırasında yüzde 12'lik 2015 yılında darbe girişimine sahne olan Burundi var. Burundi'yi yine yakın zamanlarda başarılı ya da başarısız darbe girişimlerine sahne olan Tayland, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad takip ediyor.

Listede yer alması ilgi çeken diğer ülkeler ise 6. sıradaki Suriye, 20. sıradaki Rusya ve 22. sırada bulunan Ukrayna.

Beşinci sırada ise yüzde 10'luk darbe girişimi ihtimali ile Türkiye bulunuyor. Bu rakamlara göre Türkiye'de başarılı bir darbe girişimi olma ihtimali yüzde 4, başarısız darbe girişimi ihtimali ise yüzde 6.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # amerika # Ukrayna # suriye # tayland # washington post