Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Yüzde 90 bizim günahımız

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Fethullahçıların devlette yapılanmasında 1970’lerden beri herkesin günahı olduğunu söyledi. Çiçek, "Belki bizim günahımız yüzde 90 ama unutmayın yüzde 1 de zehirlemek için yeterli" ifadesini kullandı.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Yüzde 90 bizim günahımız

Eski TBMM Başkanı, AKP Milletvekili Cemil Çiçek, Fethullahçıların devlet yapılanması ile ilgili konuştu. 1970’den beri herkesin günahının olduğunu söyleyen Çiçek, “Belki bizim günahımız yüzde 90 ama unutmayın yüzde 1 de zehirlemek için yeterli” dedi.

TBMM kulisinde yaptığı bir sohbette Çiçek, Türkiye’nin siyasi, dini ve ticari açıdan kandırılmışlar ülkesi olduğunu söyledi. Çiçek, “Kandırmayı en kolay da din üzerinden yapıyorlar” ifadesini kullandı.

Devletin içinde temizlik yapıldığını belirten eski Meclis Başkanı, yerine getirilecek kişilerin oldukça önemli olduğunu söyledi. FETÖ’cüler yerine yeni alınacak kişilerin liyakat esasıyla görevlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Çiçek, “Yoksa FETÖ gider, ÇETÖ gelir” diye konuştu.

Cemil Çiçek, FETÖ’nün yurtdışında Türkiye aleyhine çok sayıda lobi faaliyetleri yürüttüğünü de açıkladı. Çiçek, Cemaatin yurtdışında para vererek yaptığı lobiciliğin zararlarını 17-25 soruşturmasının ardından gördüklerini ileri sürdü.

Eski TBMM Başkanı FETÖ’nün lobi faaliyetlerini dernekler, vakıflar, üniversiteler ve gazeteciler üzerinden yaptığı belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# cemil çiçek