Soma madencileri ayakta!

Soma madencileri ayakta!

Bugün sabah saatlerinde SomaMadencileri maaşları yatmadığı gerekçesiyle eylem yapmaya başladı. Önce Beşyolu kapatan maden işçileri daha sonra meydana yürüme kararı aldı

Yürüyüş boyunca ‘’hükümet uyuma madencine sahip çık, madenci burada devlet nerede, susma haykır taşerona hayır’’ sloganları ile yürüyen madenciler meydana ulaştı. Meydanda oturma eylemi yapmaya karar veren madencilere facia da yakınlarını kaybedenler de destek verdi.

Madencilerin kararlı eylemleri sonucu Manisa Valisi alana geldi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "vaktim var sorunlarınızı dinlemeye geldim. Madenci şehitleri bize inanıyor, güveniyor. Sorun maden’’ açıklaması yaptı.

Şuan meydanda madenciler ve şehit madenci yakınları Vali Bektaş’a sorunlarını yöneltiyor. Madenciler alamadıkları maaşları ve devletin verdiği sözleri tutmadığına dair Bektaş’a sitem ediyor AFAD’a yapılan yardımların nerede olduğunu soruyor

Evde elektriklerinin kesik olduğunu söyleyen bir madenci Vali Bektaş’a sitem etti ‘’ Meclis verdiği sözü tutmadı hala işe çağırıyorlar bizi bekliyorlar’’ dedi.

Vural Yücel

ulusalkanal.com.tr

# maden # AFAD # soma # manisa valisi # erdoğan bektaş