Alman Meclis'i önünden açıkladılar: AİHM kararını hiçe sayamazsınız

Ermeni iddialarına ilişkin Alman Meclisi’ne ortak bir karar tasarısı sunmayı hazırlanan Meclis Dışişleri Komisyonu Türk dernekleri tarafından uyarıldı

Alman Meclis'i önünden açıkladılar: AİHM kararını hiçe sayamazsınız

Alman Meclisi Dışişleri Komisyonu’nda görüşülen Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısı nedeniyle Türk dernekleri Alman Meclisi önünde bir açıklama yaptılar. Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği’nin de desteklediği 20 bin kişinin katıldığı 25 Nisan büyük yürüyüşünün düzenleyicileri, Alman Meclisi’nin AİHM’nin “Perinçek İsviçre Davası Kararı”na saygı duyması gerektiği, parlamentoların tarih yazamayacağı uyarısında bulundular.

DR. SÖYLEMEZOĞLU: “İDDİALAR MALTA’DA ÇÖKMÜŞTÜ”

Türk dernekleri adına basına açıklamalarda bulunan “Barış için Dialog Derneği” Başkanı Dr. Ali Söylemezoğlu şu ifadeleri kullandı: “Tek taraflı olarak alınan kararlar doğru değildir. Ermeni iddialarının tarihçiler tarafından sonuçlandırılması gerekiyor. Malta Sürgünleri olayı var. Yaşananlar, İngilizler tarafından o dönem ayrıntılı olarak iki yıla yakın bir süre araştırılmıştır. Türkiye’yi soykırımla suçlayacak hiçbir olgu yoktur. Dahası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ‘Perinçek-İsviçre Davası’na ilişkin verilen kararın Alman Meclisi tarafından dikkate alınması gerekiyor. Kararda, 1915 olaylarının ‘Holocaust’ile karşılaştırılamayacağı, yaşanan acıların biliminsanları, tarihçiler tarafından sonuçlandırılması gerektiği vurgulanıyor.”

ÖNCEL: “ALMANYA’NIN İÇ BARIŞI ZARAR GÖRÜR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Berlin adına söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Başeğmez de yaptığı açıklamada Almanya’nın bilimsel gerçekleri görmezden gelmesinin doğru bir yaklaşım olmadığına dikkat çekti. Talat Paşa Komitesi Sözcüsü Niyazi Öncel ise şunları söyledi: “Almanya’nın asılsız iddiaları tanımısıyla birlikte, okullarda da söz konusu yanlış bilgilerin öğretilecektir. Türk çocukları ve aileleri ‘soykırım’ suçlamasını hiçbir zaman kabul etmeyeceklerdir. Bu nedenle de Almanya’nın iç barışı ve huzuru zarar görebilir”. Türk-Alman Konseyi Başkanı Taciddin Yatkın da açıklamasında “Soykırım iddiaları, tarihçiler komisyonu tarafından karara bağlanmalıdır. Bütün dünya bu emperyalist yalanı bildiği halde bazı ülkeler kendi çıkarları için yaşanan acıları geçmişte olduğu gibi, gününüzde de kullanmaya devam ediyorlar” dedi. Alman Meclisi Bundestag, muhalefetin ve Hükümet’in 1915 olaylarına ilişkin üç farklı önerge sunması nedeniyle,24 Nisan 2014’de gerçekleştirdiğioturumunda karar alamamıştı. 24 Nisan’da ve öncesinde Türkiye’yisoykırım yapmakla suçlayan üst düzey yetkililerin açıklamaları nedeniyle Türk dernekleri Berlin’de 20 bini aşkın vatanseverin katıldığı bir yürüyüş düzenlemişti.

YILDIRIM: “AİHM KARARINI BÜTÜN DÜNYA TANIYACAK”

Meclis önünde gazetemize açıklamada bulunan Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım, 1915 olaylarını resmen tanımaya hazırlanan Almanya’nın bu politikasıyla büyük bir yanlışa imza attığını vurguladı. Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Genel Başkanı’mız Dr. Doğu Perinçek’in de açıkladığı gibi, AİHM’nin Büyük Dairesi de Türkiye’yi haklı bulmaktadır. Temyiz davasını da kazandık. Ancak seçimler nedeniyle karar açıklanmıyor. Kararın gerekçesi yazılıyor. Eğer Almanya bu gerçeğe rağmen, söz konusu asılsız iddiaları kabul ederse, Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği olarak karara ititraz edeceğiz. Almanya’yı dostça uyarıyoruz, hukuksuzluğa imza atmayın, Amerika’ya alet olmayın, yenilgisini paylaşmayın. Soykırım yapmadık, vatan savunduk. Mahkeme kararlarını, Lahey Adalet Divanı kararını, uluslararası anlaşmaları hiçe sayamazsınız. 5 milyon Türk’ü hapse mi atacaksınız? Milletimiz müsterih olsun. Elimizde tapu gibi AİHM kararı var. Parlamento kararları, asılsız iddialar yerle bir olmuştur. Vatan Partisi olarak, Ermeni iddialarını hukuken ve siyasi olarak kökten çözdük. Bunu, çok yakında bütün dünya böyle bilecek ve tanıyacak."

ulusalkanal.com.tr

# Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi # alman meclisi # kararını