Azerbaycan şehitlerinin çocukları sahipsiz değil: Türkiye Bursları kapsamında özel kontenjan

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı sorumluluğunda yürütülen Türkiye Bursları'nda, Karabağ'da şehit olan Azerbaycan askerlerinin çocuklarına bu yıl özel bir kontenjan ayrılıyor.

Azerbaycan şehitlerinin çocukları sahipsiz değil: Türkiye Bursları kapsamında özel kontenjan

Türkiye Bursları'nda Karabağ şehitlerinin çocukları için özel kontenjan ayrılıyor. YTB Başkanı Abdullah Eren’in sosyal medya hesabından duyurduğu haber Azerbaycan’da da yoğun ilgi gördü.

Abdullah Eren, paylaşımında, "Can Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’nde şehit düşen kahramanlarının evlatlarına bu yıl Türkiye Bursları kapsamında özel bir kontenjan ayırıyoruz. Türkiye, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da kardeşlerinin yanında" sözlerini kullandı.

TÜRKİYE'DE YÜKSEKÖĞRENİM İMKANI

Türkiye Bursları Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilere yönelik bir burs programı. YTB bünyesinde her yıl binlerce öğrenci Türkiye'de yükseköğrenim imkanına erişmiş oluyor.

Türkiye’de öğrenim görüp mezun olan öğrenciler; ülkelerinde önemli görevler üstlenerek hem ülkelerine hem de ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilere ciddi katkılar sunuyor.

Türk dünyasında da bürokrasiden siyasete, eğitimden sanata önemli Türkiye mezunları bulunuyor. Geçtiğimiz temmuz ayında Tovuz’da Ermenistan ile olan mücadelede şehit olan Azerbaycanlı General Polat Haşimov da Türkiye mezunuyu.

Uluslararası öğrencilere yönelik olan Türkiye Bursları için son başvuru tarihi 20 Şubat. Başvuru ve detaylar www.turkiyeburslari.gov.tr adresinde yer alıyor.

# Azerbaycan # Karabağ # türk dünyası # Ermenistan # türkiye azerbaycan # Karabağ şehitleri # azerbaycan türkiye # YTB # Karabağ zaferi # Tovuz # Türkiye Bursları # Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı # can azerbaycan # Azerbaycan şehitleri # iki devlet tek millet # tek millet iki devlet # bir millet iki devlet # Azerbaycan Karabağ # Abdullah Eren # Azerbaycanlı çocuklar