Dünyada ilk kez Niğde'de üretildi: Patatesten dondurma

Kızartması, haşlaması, kumpiri ve daha birçok şekli ile patates sofralarımızın vazgeçilmezi. Patatesin yeni bir lezzeti de Niğde'de üretildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda patates dondurması yapıldı. Peki bu dondurmanın diğerlerinden farkı ne? Nasıl yapılıyor?

Dünyada ilk kez Niğde'de üretildi: Patatesten dondurma

Metin:

Farklı sütlerden üretildiğini gördük. Çeşitli meyvelerle tadına tat katıldığına da şahit olduk. Ancak bu bir ilk. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde adı kentle özdeşleşen patatesten dondurma üretildi.

Niğde, yaklaşık 900 bin ton rekolteyle patates üretiminde Türkiye'de ilk sırada yer alıyor. Kızartmalık, haşlama, kumpir ve cips olarak tüketilen patatesin dondurması da yapıldı. Patates dondurması, tadanlardan da tam puan aldı.

Peki patates dondurması nasıl yapılıyor? Evde de kolayca yapılabileceğini söyleyen uzmanından işte tarifi…

Bu aşamadan sonra da donan ürün birkaç kez çıkartılıp buzlanma olmasın diye karıştırılıyor. Sonrasında eşsiz lezzet artık servise hazır hale getiriliyor.

Dondurmaya Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nin isminden esinlenerek "NOHUTT" ismi verildi. Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, ilerleyen süreçte dondurmayı bu marka adı altında satışa sunmayı hedeflediklerini söyledi.

# patates # Niğde # meyve # süt # dondurma # cips