Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zincir marketlere uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa ve seçim yasasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Erdoğan, muhalefetin parlamenter sisteme dönüş çağrılarına “böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi. Fahiş fiyat denetimlerine dair de konuşan Erdoğan, bazı marketlere ceza verilebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zincir marketlere uyarı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta gazetecilere gündemi değerlendirdi. Erdoğan, yeni Anayasa ve seçim yasasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini söyledi:

- Anayasa ile ilgili çalışmamız bitme noktasına geldi. Yaşadığımız afetler sebebiyle bir kesintiye uğradı. Tekrar bir araya gelip, çalışmamızı süratle bitireceğiz. Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili çalışmada da Genel Başkan Yardımcım Hayati Bey, MHP’deki muhatabıyla yaptıkları çalışmayı belirli bir noktaya getirdiler. Son durumu bana bildirecekler. Ondan sonra da hayırlısıyla buradaki kararımızı da vermiş olacağız. Devlet Bey ile de bir araya gelip üzerinden geçme imkânımız olabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, muhalefetin “parlamenter sisteme dönüş” çağrısı soruldu. Muhalefet partilerine tepki gösteren Erdoğan, “böyle bir şey söz konusu değil” ifadesini kullandı:

- Başkanlık sistemini getiren bir iktidar kalkıp da muhalefetin kuyruğuna takılır mı? Böyle bir şey asla olamaz. Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Bizi yıllarca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok. Eski sistem demek, yamalı bohça demektir. Olay bu kadar basittir.

Fahiş fiyat denetimleri ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı marketlere ceza verilebileceğini belirtti:

- Şu anda zincir market dediğimiz bu güçlü marketler bu işin ağırlığını oluşturuyor. Bunların bir de alt yapıları var. Bu alt yapılar da ciddi manada bu işin beslemesi oluyor. Bazı cezai müeyyideler gelecek. Ticaret Bakanlığımız da denetimlerini sıklaştırarak sürdürüyor. Tarladan manava ve markete kadar bu süreci çok daha ciddi bir şekilde denetleyeceğiz.

# rusya # erdoğan # mhp # uçak # muhalefet # zincir market # siyasi partiler kanunu # parlamenter sistem