Erdoğan, Putin'i aramış

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Star Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalar yaptı. Çelik, Gülen okullarının kapatılmaması için Başbakan Erdoğan'ın uluslararası diplomasi yürüttüğünü açıkladı. Çelik, Erdoğan'ın Gülen okulları için Rusya, Kazakistan ve Tataristan devlet başkanlarını bizzat aradığını söyledi.

Erdoğan, Putin'i aramış

2004 MGK kararlarının sızdırılmasıyla birlikte AKP ve cemaat arasındaki ipler iyice girildi.

AKP cenahı irtica ve Gülen hareketi ile mücadele etmediklerini anlatabilmek için devlet belge ve bilgilerini açıklıyor.

Bu çerçevede Star Gazetesi'ne konuşan AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın "Gülen okulları kapatılmasın" diye uluslararası diplomasi yürüttüğünü açıkladı. Çelik, Erdoğan'ın, Rusya'daki Gülen grubuna ait okulların kapatılmaması için bizzat Rusya Devlet Başkanı Viladamir Putin'i aradığını söyledi.

Çelik, Erdoğan'ın Putin'i aradığı olayı şöyle anlattı:

Sayın Başbakan bizatihi Putin’i arayarak bu konuya verdiği önemi bizat kendisi Sayın Putin’e anlattı. En önemli taraf da Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve tüm bakanlarımız gittikleri ülkelerde o ülkelerin hükümet başkanlarıyla veya bakanlarıyla gidip bu okulları ziyaret ettiler. Dolayısıyla bu okulların ülkelerdeki konumu ve kredibilitesi açısından önemli bir manevi katkı oldu bu. Bunu aslında oradaki insanlar da bilir. Şu anda cemaatin önde gelen isimleri de bunun böyle olduğunu bilir.

Erdoğan'ın arabuluculuğu bununla da kalmadı. Kazakistan ve Tataristan yönetimleriyle de bizzat görüşerek Gülen okullarının kapatılmaması için ricacı oldu.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # erdoğan # hüseyin çelik # Putin # star