Yurt beyaz örtünün altında

Yurdun büyük bir bölümünde etkisini artıran kar ve tipi, hayatı zorlaştırdı. Bursa'da seralar çöktü. Pek çok ilde araçlar yolda kaldı. Köy yolları ulaşıma kapandı.

Yurt beyaz örtünün altında

Yoğun kar ve tipi yurdu etkisi altına aldı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde seralar kar kütlelerinin ağırlığına dayanamayıp çöktü.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Kıran, Çeltikçi ve Kayapınar mahallelerinde çöken seraları inceledi.

Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sıcaklığın sıfırın altında 4 dereceye düştüğü Kırşehir'de sürücüler buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı.

Yozgat'ta kar yağışı nedeniyle 86 köy yolu kapandı. Şehirler arası karayollarında da aksamalar yaşandı. Vatandaşlar, yolda kalan araçları iterek sürücülere yardımcı oldu.

Bilecik'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. 97 köy yolunun ulaşımı kesildi. Balıkesir'de ise 270 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kapanan köy yollarının açılması için ekipler yoğun mesai harcıyor.

Edirne'de ise hafta sonu etkili olan kar yağışı, yerini dondurucu havaya bıraktı. Üreticiler zirai dona karşı seralarda 24 saat soba yakıyor.

Üreticiler, gece sıfırın altında 8 dereceye kadar düşen sıcaklıklara ve zirai don riskine karşı seralarda soba yakarak fideleri koruyor.

# Balıkesir # Edirne # Bilecik # kar # üretici # sera # sıcaklık # kış # Kırşehir # Yozgat # ziraat # soba # hafta sonu