Muharrem İnce'den liste açıklaması

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CHP'de yaşanan liste depremine ilişkin konuştu. CHP listelerinden kendisine yakın isimlerin tasfiye edildiği belirtilen İnce, "Milletvekili listelerini genel merkez yapar. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini ben yapacağım zaten."

İnce, CHP'nin milletvekili listesiyle ilgili, "Rahatlıkla sesim bile kısılamıyor bu ülkede. Dedim ki arkadaşlara yiyelim iğneyi. Gidelim meydanlara. Hedef büyük, zaman dar. Milletvekili listeleriyle uğraşacak halimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız fark etmez. Genel merkez yapar listeleri. Cumhurbaşkanı olunca ben bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın böyle bir şey yok. Biz bu seçimi alacağız" dedi.

Bartın'da konuşan İnce'nin açıklaması şöyle:

Rahatlıkla sesim bile kısılamıyor bu ülkede. Dedim ki arkadaşlara yiyelim iğneyi, gidelim meydanlara. Hedef büyük . Zaman dar. Milletvekili listeleriyle uğraşacak halimiz yok. Hedef büyük zaman dar. Hepsi bizim arkadaşımız fark etmez. Genel merkez yapar listeleri. Cumhurbaşkanı olunca ben bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın böyle bir şey yok. Biz bu seçimi alacağız.

Televizyona anketçilerin bir kısmını ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma yok. Gel peşime takıl gör araştırmayı. Gel otobüsümüzde yer var. Bunlara takılmayın, bunlar mahçup olacaklar. Sesim kötü çıkıyor olabilir ama söylediklerim doğrudur.

24 Haziran'da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. Yabancı yatırımcı Türkiye'ye gelmiyor, neden? Güven duymuyor. Para güvenli bir limanı sever. Bunu kuracağız. Ekonominin başına bizden olursa olsun da ne olursa olsun değil, ehliyetli insanları getireceğiz. Ekonomi ile ilgili kurumları başta Merkez Bankası olmak üzere bağımsız hale getireceğiz. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne davet etmeyeceğiz.

ulusal.com.tr

# chp # muharrem ince # liste