İran'dan Suudi Arabistan'a: Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız

İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerilim sürüyor. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, "Savaş Suudi Arabistan'a ulaşmadan İran topraklarına yöneltilmeli" diyen Suudi mevkidaşı Muhammed Bin Selman'ın sert yanıt verdi. Dehkan "Mekke ve Medine dışında güvenli bir yer bırakmayız" dedi.

İran'dan Suudi Arabistan'a: Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız

İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerilim tırmanıyor.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman, geçen hafta bir televizyon kanalına verdiği röportajda "Savaş Suudi Arabistan'a ulaşmadan İran toprakları içine yöneltilmeli" demişti. Bu sözlere İran'ın tepkisi sert oldu.

Lübnan merkezli El Minar televizyonuna açıklamalar yapan İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan "Suudi Arabistan yönetiminin İran'a karşı aptalca askeri bir eylemde bulunması halinde, bu ülkede kutsal şehirler dışında güvenli yer bırakmayız" dedi.

"Suudi Arabistan, savaşı İran sınırları içine taşıyabilir mi?" sorusu yöneltilen Dehkan "Suudilerin bunu nasıl yapacağını bilemiyorum. Amcak onları uyarıyorum, Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız" diye konuştu.

Tahran yönetimi Suudi Bakanın bu sözleri üzerine, Suudi Arabistan'ı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikâyet etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# iran # suudi arabistan # Mekke # Medine