Antalya'da mahkemeye taşınan ekmek zammında karar

Antalya’da mahkemeye taşınan ekmek zammı için karar çıktı. Ekmek fiyatı üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. 1 buçuk lira olan 200 gramlık ekmeğin 210 grama çıkarılarak 2 liradan satılmasına izin verildi. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, 35 ayrı kalemdeki girdi maliyetlerinin sürekli arttığına dikkat çekti. Kalıcı çözüm için bir kez daha yetkililere seslendi.

Antalya'da mahkemeye taşınan ekmek zammında karar

Antalya’da ekmek zam davasında karar çıktı. Tedbir kaldırıldı, fiyat artırıldı.

1,5 TL olan 200 gramlık ekmeğe, 210 gram ve 2 TL olarak uygulanan zam kararı, Antalya Valiliği'nin itirazı üzerine mahkemeye taşınmıştı. Antalya 4. Asliye Ticaret Mahkemesi ekmek fiyatı üzerindeki tedbir kararını kaldırdı.

Zam talebinin değerlendirilmesi için bilirkişi ataması yapan mahkeme, yüzde 30’luk zammın kesin karara kadar geçerli olmasına hükmetti. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa İnce, konu ile ilgili Ulusal Kanal'a konuştu. 35 ayrı kalemdeki girdilerine zam üstüne zam geldiğine dikkat çekti.

Başkan İnce, esnafın borç içinde ve birçoğunun da icralık olduğunu belirtti.

Tıpkı çiftçiler gibi fırıncıların da temel sorunu girdi maliyetleri. Başkan İnce, kalıcı çözüm talebini yineledi.

# antalya # ticaret # ulusal kanal # zam # üretici # ekmek # mahkeme # maliyet # çiftçi # Antalya Valiliği # ekmek zam # ekmek zammı # Ticaret mahkemesi # antalya zam