Dünyada Kovid-19 mücadelesi sürüyor: ABD ve Avrupa'da 'tam kapanma' gündemde

Dünya Kovid-19 salgını ile mücadele ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 72 milyonu aştı, 1 milyon 600 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. En yüksek vaka ve can kayıpları Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde yaşanıyor. Kısıtlamalara rağmen vaka sayılarının giderek artması hükümetleri de daha sıkı önlemler almaya zorluyor. Almanya 16 Aralık'tan itibaren önlemleri artırıyor.

Dünyada Kovid-19 mücadelesi sürüyor: ABD ve Avrupa'da 'tam kapanma' gündemde

Avrupa'dan Afrika'ya, Arap Yarımadası'ndan Güney Asya'ya dünyanın koronavirüs salgını ile mücadelesi sürüyor.

Kısıtlamalara rağmen tüm dünyada vaka sayıları artamaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 72 milyonu 14 bin 399’a yükseldi. Bugüne kadar 1 milyon 610 bin 67 kişi salgında yaşamını yitirdi.

En yüksek vaka ve can kaybı Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde yaşanıyor. Çeşitli alanlarda hayata geçirilen kısıtlamalar, salgını durdurmaya yetmeyince, başta Avrupa olmak üzere pek çok ülke tam kapanmayı yeniden gündemine aldı. İlk uygulayacak ülke ise Almanya.

Almanya'da kısmi kapanma önlemlerine rağmen vakaların giderek artması federal hükümeti harekete geçirdi. Alınan yeni önlemlerle ülkede kamusal hayatın büyük ölçüde sınırlandırılması öngörülüyor.

Buna göre, önlemlere ek olarak 16-10 Ocak tarihleri arasında, perakende satış yapan tüm ticari işletmeler kapatılacak. Kuaförler, kozmetik salonları, masaj salonları da kapanan işletmeler arasında yer alacak.

Almanya'da son 24 saat içerisinde 20 bin 200 koronavirüs vakası kayda geçti. Bu sayı geçen hafta pazar gününde kayda geçen sayıdan 2 bin 433 daha fazla…

Salgınla mücadelede başarılı ülkeler olarak kabul edilen Japonya ve Güney Kore'de de günlük vaka sayısı rekor kırdı. Japonya'da vaka sayısı ilk kez 3 bini geçti, Güney Kore de bin 30 yeni vakayla kendi günlük rekorunu gördü.

Her iki ülke ekonomik nedenlerle kısıtlamalardan kaçarken halk yönetimlere tam kapanma baskısı yapıyor. Şehirlerarası seyahat yasağı ve iş yerlerinin erken kapanması öncelikli talepler arasında...

Salgının süratle sona erdirildiği Çin'de de iki kentte toplam 6 yeni vaka tespit edildi. Kentler hızla karantinaya alındı.

# abd # çin # almanya # japonya # avrupa # Kore