İlkokul ve ortaokul sınavlarına yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ikinci dönem derslerinin sınavlarını salgın tedbirleri kapsamında yeniden düzenledi.

İlkokul ve ortaokul sınavlarına yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaokulöğrencilerinin 2. dönem derslerinin sınavlarını salgın tedbirleri kapsamında yeniden düzenledi.

Bakanlığın açıklamasına göre, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri için sınav yapılmayacak. Bu öğrenciler, ders etkinliklerine katılımlarına göre, öğretmenleri tarafından değerlendirilecek.

İlkokul 4. sınıf ile ortaokul öğrencileri için ise ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakıldı.

İkinci dönem sınav notu olan öğrencilerin bu sınavları geçerli olacak. Ancak öğrencilere istemeleri halinde, ikinci bir sınav yapılıp puanlarını yükseltme fırsatı verilecek.

Tercih hakkı, sınav notu olmayan öğrencilere de tanındı. İsteyen öğrenciler için sınav yapılacak. Sınavlara katılmayan öğrencilerin ise sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirme yapılacak.

İlkokul 4. sınıf ile ortaokul öğrencilerinin sınavlarla ilgili tercihlerini, 26 Mayıs'a kadar, kayıtlı oldukları okul müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor.

Seçmeli dersler dâhil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak. Sınavlar, tüm derslerde 26 Mart’a kadar işlenen konuları kapsayacak. Sınavlar, 18 Haziran’a kadar okul ortamında ve yüz yüze yapılacak.

şulları dikkate alınarak pansiyonda konaklayabilmeleri sağlanacaktır."

# trt # eğitim # öğrenci # meb # öğretmen # ders # okul # salgın # Milli Eğitim Bakanı # eokul # TRT EBA