65 yaş üstündekilerin kısıtlaması kalkabilir

1 Haziran’dan sonra yeni normalleşme adımları gündeme gelecek. 0-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin aileleriyle birlikte tatile gitmesine izin çıkabilir. 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkma yasağının ise haziran ortası veya sonunda kaldırılması bekleniyor.

65 yaş üstündekilerin kısıtlaması kalkabilir

1 Haziran’dan sonra yeni normalleşme adımlarının atılması bekleniyor.

0-18 yaş arasındakiler bir süre sokağa çıkma yasağı kapsamında kalacak. Bu yaş grubu sadece çarşamba ve cuma günleri saat 14-20 arasında dışarı çıkabilecek.

Hürriyet gazetesinin haberine göre 0-18 yaş grubuna, aileleriyle birlikte şehiriçi-şehirlerarası yolculuk yapmasına izin verilmesi bekleniyor. Yolculuklar, çarşamba ve cuma günleri dışında gerçekleştirilebilecek. Seyahat yasağının olduğu 15 ilde 1 Haziran’dan sonra, diğer kentlerde ise iznin duyurulması ile birlikte yolculuklar başlayabilir.

Böylelikle 18 yaş altındakiler, tatile veya yazlığa gidebilecek. Ailesiyle birlikte tatile gidenler için otel alanı ev sayılacak. Otel alanının içindeki tüm faaliyetlerden yararlanabilecek, denize girebilecekler.

Çocuklar ve gençler sadece çarşamba ve cuma günleri saat 14 ve 20 arasında otel alanının dışına çıkabilecek. Kaldıkları yere yürüme mesafesinde bulundukları kentleri gezebilecekler.

En riskli grup sayılan 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkma yasağının ise haziran ortasında ya da sonunda kalkacağı öngörülüyor. 1 Haziran’dan sonra vaka sayılarındaki artış ya da azalmaya göre yasağın kaldırılmasına karar verilecek. Bu kararlar, perşembe günü Ankara’da yüz yüze yapılacak Bakanlar Kurulu’nda kesinleşecek.

Öte yandan 1 Haziran’da kamu personeli çalışmaya başlayacak. Ancak yönetici kadroda bulunanlar hariç, 60 yaş üzerindekiler ve kronik hastalığı olanlar idari izinli sayılacak. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ise konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı. Kıratlı, e-Nabız sisteminde kronik hasta olduğu yazanların bu izne tabii olacağına dikkat çekti.

ulusal.com.tr

# 1 haziran