Florya'ya geldi, listesini verdi

İstanbul'a dün akşam saatlerinde gelen Prandelli, ayağının tozuyla Florya'ya geçti. Burada yöneticilerle bir araya gelip personelle tanışan İtalyan hoca, transfer listesini Başkan Ünal Aysal'a sundu. İşte öne çıkan isimler...

Florya'ya geldi, listesini verdi

Galatasaray yeni teknik direktörüne kavuştu, yönetim için şimdi yeni bir mesai daha başladı. Cesare Prandelli, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na inerken, ayağının tozuyla Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geçti. Burada personellerle tanışan 56 yaşındaki çalıştırıcı, daha sonra yöneticilerle sohbet etti ve ardından sıra ciddi meselelere geldi.

Öncelik savunma ve forvet

Öncelikli konu elbette transferdi. Prandelli İstanbul'a gelmeden önce istediği oyuncularla ilgili bilgi vermişti. Ancak bu kez hem Başkan Ünal Aysal'a rapor sundu hem de taleplerini doğrudan aktarma fırsatı buldu. Galatasaray'ın maç görüntülerini İtalya'da izleyen, hem eski öğrencisi Tomas Ujfalusi'den hem de vatandaşı Roberto Mancini'den bazı bilgiler alan Prandelli, önceliğin savunma ve forvet hattına verilmesi taraftarı. Mutlaka bir stoper alınmasını isteyen deneyimli teknik adamın savunma hattında, Astori, Paletta, Darmian, Ogbonna gibi isimler bulunuyor.

Sol açığa ağırlık veriyor

Forvet hattında ise küçük bir kararsızlık söz konusu. Zira 5+3 yabancı kuralı ve Burak Yılmaz gibi bir golcünün varlığı nedeniyle, kontenjan hakkının kanattan yana kullanılması gündemde. Olcan transferi gerçekleştiği için sağ açık adaylarına bakılmıyor. Ancak sol açıkta, forveti tamamlayıcı özellikli bir isim alınabilir. Bu bölgede de Osvaldo, Balotelli, Dzeko, Almeida, Gabbiadini gibi isimler şimdilik ön plana çıkıyor.

Satış listesi oluşturuyor

Takıma yapılacak takviyelerin yanı sıra gönderilecek oyuncular için de ciddi bir mesai yapılması gerekiyor. Prandelli, kampa götürmeyeceği oyuncuları büyük oranda belirlemiş durumda. Ancak yine de bir kısmını canlı olarak izlemek istiyor. Dolayısıyla satış ve kiralık listesi de, Prandelli'nin raporuna göre belirlenecek. (Fanatik)

# liste # florya