RTÜK'ten yabancı fon açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yabancı kurum ve kuruluşlardan fon alan medya ile ilgili açıklama yaptı. "Türkiye’yi dışarıdan dizayn etme çabasında olanların kullandığı en önemli argümanların başında medya gelmektedir" denilen açıklamada yabancı fonlara karşı düzenleme ve denetleme faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğü belirtildi. RTÜK, ayrıca "Yerli ve milli medyamız yalnız ve sahipsiz değildir" ifadelerini kullandı.

RTÜK'ten yabancı fon açıklaması

Yabancı kurum ve kuruluşlardan fon alan medya ile ilgili RTÜK'ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

Yazılı açıklamada "Yabancı kurum ve kuruluşların fonlarıyla Türkiye’de faaliyet gösteren medyanın olası milli güvenlik sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekildi. Bu neden Üst Kurul'un gerekli tüm düzenleme ve denetleme faaliyetlerini titizlikle ele aldığı belirtildi.

"Türkiye’yi dışarıdan dizayn etme çabasında olanların kullandığı en önemli argümanların başında medya geldiğini belirten RTÜK, "basın özgürlüğü adı ve görüntüsü altında Türkiye düşmanlığı şifreleri üretilmekte ve algı operasyonlarıyla negatif propagandalar topluma pompalanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Medyayı ayrıştırma ve kamplaştırma çabasında olan bazı çevrelerin bu konudaki suskun tavrı ya da trajikomik söylemleri manidar olduğuna dikkat çeken RTÜK, açıklamasında "Yerli ve milli medyamız yalnız ve sahipsiz değildir. Ülkemiz kendi milli yayın kuruluşlarının her zaman yanındadır" ifadelerine yer verdi.

# televizyon # rtük # basın # radyo # Radyo ve Televizyon