Antalya'nın Gazipaşa'da Korubaşı Kültür Evi açıldı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Korubaşı Kültür Evi açıldı. Gazipaşa'nın kültürünü ve tarihini yansıtan Kültür Evi'nde, ataların yüzlerce yıl öncesinde kullandığı tarım araçlarından, mutfak aletlerine, aydınlanma ürünlerinden kıyafetlere kadar ne varsa görmek mümkün.

Antalya'nın Gazipaşa'da Korubaşı Kültür Evi açıldı

Eski tarım araçlarından mutfak aletlerine, aydınlanma ürünlerinden kıyafetlere ataların izleri bu KültürEvi'nde... Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Korubaşı Kültür Evi açıldı.

Kentin kültürünü ve tarihini yansıtan Kültür Evi, emekli öğretmen çift Hikmet- Nuri Özkaya öncülüğünde vatandaşların desteğiyle ilçeye kazandırıldı.

Kültür Evi'nin açılışına Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Gürbüz Kır, Korubaşı Muhtarı Ömer Özel, ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer, Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şubesi Yönetim Kurulu, Tarım ve Kültür Derneği üyeleri, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, kültürel değerlerin yaşatılmasının önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından salgın önlemleri altında Kültür Evi gezildi. Çocuk korosunun seslendirdiği marşlar ilgiyle dinlendi. Türküler söylendi. Açılışta, ziyaretçilere tohum ve kitap hediye edildi.

# antalya # gazipaşa # Kültür # türkü # evi