Kaynak Yayınları'ndan basın açıklaması: Görevimize devam ediyoruz

Kaynak Yayınları'ndan basın açıklaması: Görevimize devam ediyoruz

Fethullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı 29 kurumu kapsayan kanun hükmünde kararname kapsamında, Kaynak Yayınları ile benzer adı taşıyan Kaynak Kültür Yayın Grubu’nun da faaliyetlerine son verildi.

Kaynak Yayınları tarafından yapılan açıklamada, kapatılan Kaynak Kültür Yayın Grubu ile herhangi bir ilişkilerinin bulunmadığı, bilakis sözkonusu şirketle davalık oldukları bildirildi.

Kaynak Yayınları konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Devletimiz ve milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi, ipleri ABD’nin elinde olan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adlı hain çetenin kanlı kalkışmasına tanık olmuştur. Milletimizin sağduyusu, Silahlı Kuvvetler'imiz ile Polisimizin kahramanca mücadelesi ve siyasilerimizin doğru kriz yönetimi sayesinde bu gerici kalkışma ezilmiş ve emperyalizmin uşağı darbeciler tarihteki ilk mağlubiyetlerini almışlardır. Bu hain çetenin son kırıntısı da ortadan kalkana kadar devletimizin kararlı duruşunun devam edeceğine olan güvenimiz tamdır.

Bu gerici kalkışma sonucu ilan edilen Olağanüstü Hal çerçevesinde bazı tedbirler alınmış ve bunların ilk halkasında ABD uşağı Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait gerici propaganda aygıtlarının faaliyetlerine son verilmiştir. Haber ajanslarından televizyonlara ve yayınevlerine kadar FETÖ’yle bağlantılı 29 kurumu kapsayan 25.07.2016 tarihli ve 668 sayılı KHK kapsamında, yayınevimizle benzer adı taşıyan Kaynak Kültür Yayın Grubu’nun da faaliyetlerine son verilmiştir.

Bu sabah (28 Temmuz 2016, Perşembe) yanlışlıkla Kaynak Yayınları’nın adresine gelen devlet yetkilileri, 25.07.2016 tarihli ve 668 sayılı KHK’yle kapatılan Kaynak Kültür Yayın Grubu’nun “faaliyetlerini durdurma ve taşınır/taşınmazlara el koyma” kararını Kaynak Yayınları’na tebliğ etmişlerdir.

Avukatımızın tebligata yaptığı itiraz sonucu kapatılma kararı alınan Kaynak Kültür Yayın Grubu’yla herhangi bir ilişkimizin bulunmadığı, bilakis sözkonusu şirketle davalık olduğumuz bildirilmiş; tespit yapılmış, tutanak tutulmuş ve yetkililer adresi terk etmişlerdir.

Yüce Türk milleti ve değerli okurlarımız,

1982 yılında kurulan, başyazarı Atatürk olan ve yayın çizgisini “Türk Devrimi’nin Yayınevi” olma kararlılığıyla sürdüren yayınevimiz ile bu söz konusu ihanet şebekesi ve kapatılma kararı arasında hiçbir bağlantı yoktur. Türkiye’nin anıt eseri olan Atatürk’ün Bütün Eserleri’ni milletimizle buluşturan ve Dr. Doğu Perinçek, Muazzez İlmiye Çığ ve Hasan Yalçın gibi birçok cumhuriyetçi aydın ve düşünürümüzün emeğiyle bugünlere gelen yayınevimizi yarınlara taşıyacak olan en büyük güç yine Atatürk Devrimlerine bağlılığımız olacaktır. Bu uğurda 35 yıldır sürdürdüğümüz yayın çizgimizi tavizsiz olarak devam ettirmekte kararlıyız.

“Türk Devrimi’nin Yayınevi” olma kararlılığımız ve bu uğurda daima halkımıza gerçekleri aktarma sorumluluğumuz, 20 yılı aşkın bir süredir bu ABD maşası FETÖ’nün bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkaran değerli yazarlarımız Nusret Senem’in Devlet Arşivlerinde Fethullah Gülen dizisi, Doğu Perinçek’in Gladyo ve Ergenekon gibi onlarca kitabımızla yürüttüğümüz mücadelemizde kendini açıkça göstermiştir ve bundan sonra da kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Ergenekon, Balyoz vd. FETÖ’cü kirli tezgâhların arkasındaki gerçekleri, İlker Başbuğ, İsmail Hakkı Pekin, Ahmet Yavuz, Naci Beştepe, Soner Polat, Semih Çetin, Ergin Saygun, Cem Çakmak, Mustafa Önsel, Kemalettin Yakar ve Ali Türkşen gibi değerli komutanlarımızın ve siyasilerimizin Silivri zindanlarından yazdıkları eserlerle halkımıza ve tüm dünyaya duyuran ve zindanların duvarlarının yıkılmasında büyük bir görev üstlenen yayınevimiz bundan sonra da mücadelesini aynı kararlılıkta sürdürmeye devam edecektir.

Bu vesileyle, kuruluşundan itibaren Analiz Basım Yayın Tasarım Gıda San. ve Tic. A.Ş.nin bir markası olan Kaynak Yayınları’nı hedefe koymuş, markamızı ve logomuzu kopyalamaya kalkmış ve gayri yasal yollarla ticari faaliyetlerimizi engellemeye çalışmış olan Kaynak Kültür Yayın Grubu olarak bilinen FETÖ’cü ihanet şebekesi ile şirketimiz arasından hiçbir benzerlik veya ilişki bulunmadığını tekrar vurgulamak isteriz.

Türk milletinin emeğiyle var olan Kaynak Yayınları dün olduğu gibi bugün de çalışmalarını aynı biçimde sürdürecek ve “Türk Devrimi’nin Yayınevi” olma gururunu ilelebet taşıyacaktır.

Milletimize saygıyla duyurulur.

ulusalkanal.com.tr

# kaynak yayınları