Türk İş ve Türkiye Kamu Sen karara sert tepki gösterdi

Çalışma Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Konferansı’na temsilci olarak Memur Sen’i gönderme kararı aldı. Türk İş ile Türkiye Kamu Sen bu karara sert tepki gösterdi ve iki konfederasyon da konferansa katılmama kararı aldı. Türk İş, “Büyük talihsizlik” dedi. Ayrımcılık yapıldığını belirten Türkiye Kamu Sen ise Çalışma Bakanlığı ile yürütülen bütün etkinlerden çekileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu yıl Cenevre’de düzenlenecek 106’ıncı Uluslararası Çalışma Konferansı’nda çalışan kesimi temsil edecek işçi delegesi olarak Memur-Sen’i belirledi.

Türk İş ile Türkiye Kamu Sen bu karar çok sert tepki gösterdi.

Kararı değerlendiren Türk İş Konfederasyonu, “Türk çalışma hayatı açısından büyük bir talihsizliktir” açıklaması yaptı.

Türk-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 106’ıncı Uluslararası Çalışma Konferansına katılmama kararı aldığını belirtti.

Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu da karar sonrası konferansa katılmama kararı aldı. Konfederasyondan “Atanmışlar çalışanları temsil edemez” açıklaması geldi.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk imzalı yazılı açıklamada, sendikalar arasında ayrımcılık yapıldığı belirtildi, “Ayrıştırmalar sürerse Çalışma Bakanlığınca yürütülen bütün etkinliklerden konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız çekilecektir“ denildi.

ulusalkanal.com.tr

# Çalışma Bakanlığı # memur sen