Batı dünyası provokasyon düğmesine bastı

Suriye sahasında kaybeden Atlantik güçleri bir kez daha “Esad kimyasal silah kullandı” yalanına sarıldı. Suriye Ordusu’nun, teröristleri temizlediği Doğu Guta’da kimyasal saldırı düzenlediği iddia edildi. Haber; BBC, CNN İnternational, Washington Post gibi İngiliz ve Amerikan basınından servis edildi. İlk tepki Amerika’dan geldi. Rusya ve Suriye ise kimyasal iddialarını kesin dille yalandı. Uzmanlardan ise “Amerika Suriye’ye müdahale şartlarını hazırlıyor” uyarısı geldi.

Astana ortaklığının başarısının ardından Amerika çareyi yine “kimyasal silah” yalanında buldu.

Türk Ordusu’nun Afrin, Suriye Ordusu’nun da Doğu Guta’daki teröristleri temizlemesinin ardından Atlantik güçleri yeni hamleler peşinde.

Fransız askerlerinin de sayısını arttırarak Astana ortaklığına karşı “düşman” çoğaltmayı hedefleyen Amerika, Suriye sahasında yeni bir provokasyon daha yaptı.

Önce Atlantik medyasından servis edildi haber... Suriye Ordusu’nun teröristleri temizlediği Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı yapıldığı öne sürüldü. Haberi; BBC, CNN İnternational, Washington Post gibi İngiliz ve Amerikan basını dünyaya duyurdu. İlk tepkinin de Amerika’dan gelmesi dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Esad'ı "Büyük bedel ödeyecek" diyerek tehdit etti. Trump, Suriye'ye verdikleri destek nedeniyle Rusya ve İran'ın da sözde kimyasal saldırının sorumlu olarak gösterdi.

Suriye'deki kimyasal provokasyonu ile ilgili bir açıklamada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ten geldi. Sözcü “Eğer bu dehşet verici haberler doğrulanırsa acil şekilde uluslararası toplumun cevabını gerektirir" diyerek Suriye'yi tehdit etti.

Rusya ise Suriye devletinin Duma’da kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Lazkiye'deki Rus uzlaştırma merkezinin yöneticisi Yuriy Yevtuşenko "Bu bilgiyi kesin bir biçimde yalanlıyoruz. İddiaların uydurma olduğunu kanıtlamaya hazırız" dedi.

"Bazı Batı ülkeleri militanlarının Duma’dan çıkarılmasına yönelik operasyonu engellemeye çalışıyor" diyen Yevtuşenko, kimyasal silah senaryosunun bu yüzden sahneye konulduğunu belirtti.

Suriye resmi haber ajansı Sana'da, Şam yönetiminin Duma'ya kimyasal saldırı düzenlediği haberlerini yalanladı. Duma'da terör örgütü Ceyşül İslam'ın ağır kayıplar verdiğine dikkat çekildi, asıl amacın dış müdahale bahanesi yaratmak olduğunun altını çizildi. Uzmanlar da aynı görüşte.

Ulusal Kanal canlı yayınına katılan Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Astana ortaklığının başarısına dikkat çekti.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # rusya # iran # afrin # suriye # trump # esad # türk ordusu # doğu guta