Gaziantep'te Teknofest heyecanı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknolojileri Festivali "TEKNOFEST 2020" başladı. Gaziantep'in ev sahipliğinde yapılan ve teknolojinin kalbinin attığı festival, yarışmalar ve uçuş gösterileri gibi etkinliklerle katılımcıları adeta büyüledi. Bu yıl salgın nedeniyle festival ziyaretçilere kapalı.

Gaziantep'te Teknofest heyecanı

Uzay ve Teknolojileri Festivali "TEKNOFEST 2020" başladı. Bu yıl üçüncüsü yapılan festival kapılarını bu kez Gaziantep'te açtı. Teknolojinin kalbinin attığı festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

Dünyanın en büyük Havacılık festivali olan TEKNOFEST ile Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağının artırılması hedefleniyor. Bu yıl festivale 81 il ve 84 ülkeden 20 bin 197 takım ve 100 binin üzerinde genç başvuru yaptı.

TEKNOFEST ile gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirmeye ilgilerinin artırılması amaçlanıyor. Festival, bu alanda çalışan binlerce gencin ürettikleri fikir ve projeleri hayata geçirebilecekleri önemli bir platform oluşturuyor.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi "Türk Yıldızları" kentin semalarında gösteri uçuşu yaptı. Katılımcılar adeta büyülendi. Arından sahneye SoloTürk çıktı. Birbirinden heyecanlı hareketler yapan SoloTürk pilotları telsizden Gaziantep halkını selamladı.

Dünyanın en başarılı akrobasi pilotlarından Dario Costa da gösteri kapsamında hünerlerini sergiledi. Atak helikopterler de havada "harmandalı"na eşlik etti. Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığının "Çelik Kanatlar" uçuş ekibi de vatandaşlara heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterler arka arkaya uçuş yaptı. Helikopterden özel halatlarla sarkan Özel Harekat polisleri ellerinde silahlarıyla dev Türk Bayrağı açarak vatandaşı selamladı.

Festival kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 5 bin genç finalist olarak yarışacak. Yarışmalar 27 Eylül'e kadar devam edecek. TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ödül verilecek.

"Türkiye'nin en hızlıları"nın sahne alacağı Türkiye Drone Şampiyonası da 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep'teki Rum Kalesi'nde yapılacak. Yarışmalar, seminer, söyleşi ve hava şovlarının yapıldığı, yerli-milli ürünlerin sergilendiği festivalin coşkusu, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlarla milyonlara ulaştırılacak.

ulusal.com.tr

# ​Gaziantep # teknofest # uzay # havacılık # Milli teknoloji