Vatan Partisi heyeti Aladağ'daki yangın mağdurlarını ziyaret etti

Adana’nın Aladağ ilçesindeki yangınının ardından, bölgede devlet bütün kaynaklarını seferber etmiş durumda. Vatandaşların yaraları sarılıyor. Bölgeyi ziyaret eden Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Rıza Beke, vatandaşların sorunlarını dinledi. Bahçeleri yanan vatandaşlar, hızlı bir şekilde yeniden üretim yapabilmek için bölgedeki sulama sorunun çözülmesini istedi.

Vatan Partisi heyeti Aladağ'daki yangın mağdurlarını ziyaret etti

Haber: Yalçın Semir Akarsu

PKK’nın üstlendiği yangınların yaralarını sarmaya, Devlet ve vatandaşlar elbirliği ile devam ediyor.

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 28 Temmuz’da çıkan orman yangınında; 24 ev, onlarca ahır ve 2 bin hektar ormanlık alan kül oldu.

Bölgede ilk olarak, Aladağ Kaymakamlığı ve Aladağ Belediyesi, AFAD ve Kızılay iş birliği ile çadırları kurdu. Aladağ belediyesi de birçok evin yanan çardağını yeniden yaptı.

Vatan Partisi MKK üyesi Rıza Beke,ve beraberindeki heyet bölgede yangın mağdurlarıyla buluştu. Bölgeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beke, yangınların faili PKK’ya, kibritin ABD’den gittiğini hatırlattı.

Rıza Beke, askerlerin sahaya inmediği iddiasına ise mağdur vatandaşlarla birlikte yanıt verdi.

Yangının ilk çıktığı andan itibaren bölgede olan ve söndürme çalışmalarına katılan Vatan Partisi İlçe Temsilcisi Ali Yılmaz, bölgedeki vatandaşların durumlarının takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yangın mağduru vatandaşlar devletin ve yerel yönetimlerin kaynaklarını bölge için seferber ettiğini söyledi.

Televizyonları yandığı için haber takip edemediklerini belirten yangın mağdurları, bu süreçte gündemden uzak kaldıklarını belirti.

Bölgede bir çok zeytin bahçesi de yangından zarar gördü. Yanan ağaçların yerlerine yenilerini ekmek isteyen vatandaşlar, yıllardır sulama yapabilmek için, yapılmasını bekledikleri göletin bir an önce bitirilmesini istedi.

# adana # pkk # vatan partisi # orman yangını # AFAD # aladağ # kızılay # Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu # Rıza Beke