Bayraktar TB3 ABD basınında

Türkiye'nin İnsansız Hava Araçları gerçek savaş sahasında rüştünü ispatladı. Şimdi dünyanın gözü Türk İHA'larında. Bayraktar TB3, son olarak ABD'nin önemli savunma sitelerinden "Defence News"e konu oldu. Gazete Türkiye'nin önemli bir caydırıcı güce sahip olacağını yazdı.

Bayraktar TB3 ABD basınında

ABD medyası, Bayraktar'ı konuşuyor.

Önemli savunma haberi sitelerinden "Defence Neews", geliştirme çalışmaları süren TB3'ün devreye girecek olmasına değindi. Bayraktar TB3 hamlesinin ardından dengelerin değişeceğine vurgu yapan gazete, Türkiye'nin önemli bir caydırıcı güce sahip olacağının altını çizdi.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın "TB3 bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracak" sözüne de vurgu yapan haber sitesi, TB3'ün 2022'de gökyüzüyle buluşacağını belirtti.

Haberin detayında TB3'lerin kanatlarının katlanabileceği ve gemide 30 ila 50 SİHA'nın konuşlanabileceği, araçların bin 450 kilogram ağırlığa sahip olacağı ve maksimum uçuş süresinin 24 saat olacağı yazıldı.

Türk İHA ve SİHA'ları dünyada da büyük ilgi görüyor. Birçok ülke otonom araçlarımızı ithal etmek için sıraya girmiş durumda.

# abd # iha # siha # gazete # ithal # abd basını # Bayraktar TB3 # Defence News