HDP'den Kandil dönüşü açıklama

HDP'nin İmralı heyetinden Kandil dönüşü yazılı açıklama geldi. KCK yönetiminin, İç güvenlik paketinin süreci tehlikeye atacağı görüşünde olduğu belirtilen açıklamada, AKP Hükümeti kamuoyunu oyalamakla eleştirildi.

HDP'den Kandil dönüşü açıklama

Açılım sürecinde İmralı - Kandil - Ankara arasındaki görüşmeleri yürüten HDP'nin İmralı heyetinden, 13-14 Şubat'ta Kandil'de KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşmeyle ilgili açıklama geldi.

"KCK hâlâ müzakere sürecine geçilmemesini kabul edilemez buluyor" denilen açıklamada "AKP Hükümeti'nin kamuoyunda algı yönetimi oluşturma çalışmalarıyla zaman harcadığı" vurgulandı.

KCK yetkilileri ile iki gün görüşen HDP heyetinden yapılan yazılı açıklamada, Kandil'in İç Güvenlik paketinin süreci tehlikeye atacağı görüşünde olduğu belirtildi.

Açıklamada, "İç güvenlik paketini çıkarmanın müzakere sürecini de tehlikeye atacağı, paket zihniyetinin müzakereye gelmeme zihniyeti olduğu net olarak ifade edilmiştir. Bu anlayışın demokratikleşme yerine, daha fazla otoriterleşme anlamına geleceği ifade edilerek, demokratikleşmeyi ortadan kaldıracak bu anlayışın ise kabul edilmesinin mümkün olmadığı ifade edilmiştir." denildi.

ulusalkanal.com.tr

# kandil # hdp # AKP # İmralı