Dick Advocaat: 4 eksik futbolcu olunca bu takım oynayamıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, sarı-lacivertli takımın gelecek sezon başarılı olabilmesi için kendini ispatlayacak oyunculara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dick Advocaat: 4 eksik futbolcu olunca bu takım oynayamıyor

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Antalyaspor'a 1-0 yenildiği maçtan sonra basın toplantısında konuşan Advocaat, "Burada fazla konuşmak istemiyorum. Konuşursam isim vermem gerekecek. Böyle bir hamle yapmayı doğru bulmuyorum. Yönetimle konuşacağım. Bu takımla ilgili düşüncelerimi onlar biliyor. Bu maçta bir kez daha gördük ki as kadroda 4 eksik futbolcu olunca, bu takım oynayamıyor. Son derece açık." ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon Fenerbahçe'nin doğru oyunculara ihtiyacı olduğunu anlatan Advocaat, şöyle konuştu:

"Yönetim neyin gerektiğini biliyor. Zor bir çalışma olacak yönetim için ancak kadroyu temizleyebilmek için bunu yapmalılar. Şu anda 8-9 aydır buradayım. Artık bir şeyler söyleyebilirim. Tanıdım burayı. Fenerbahçe büyük bir kulüp ve harika bir organizasyonu var. Bu takımın doğru seviyede oyunculara ihtiyacı var. Belkilerle olmamalı. Takımın kendini ispatlayacak oyunculara ihtiyacı var. Bizim takımda şu anda çok fazla 'belki' var."

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın doğru ve ünlü oyuncuları takıma getirme konusunda son derece başarılı bir iş çıkardığını ifade eden Advocaat, "Tüm saygımla söylüyorum, bazı oyuncuların Fenerbahçe gibi üst düzey bir takımda oynamak için kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Fenerbahçe çizgilerini net çizmeli. Bazı oyunculara, 'Yeterince iyi değilsin.' demeli. Acı ama gerçek bu." diye konuştu.

"Kupayı alamazsak başarılı olamayız"

Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası'nı alamamaları durumunda başarısız olacaklarını aktardı.

Hollanda Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olmasıyla ilgili basında çıkan "Fenerbahçe'de başarılı oldu, milli takıma çağrıldı" haberlerine tepki gösteren Advocaat, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ve Hollanda'da hiçbir medyayla konuşmadım. Başarılı olup olamayacağımı henüz söyleyemem. Normal şartlarda 3. sıra benim sıram değildir. Kupayı hala kazanabiliriz. Kupayı alamazsak başarılı olarak adlandırılamayız. Hollanda'da 3. kez çalışacağım. Oraya çağrılmam Fenerbahçe'den dolayı değil. Bunu kim söylüyorsa yalancıdır. Kupayı hala kazanamamışız ve üçüncüyüz. Nasıl başarılıyız diyebilirim?"

# fenerbahçe # Dick Advocaat