Bir zamanlar Kırbrıs dizisinde Rauf Denktaş'ı canlandıran Devrim Saltoğlu kimdir?

TRT 1'de seyirciyle buluşan ve Türk halkının 1963'te adadaki yaşantısını ve mücadelesini anlatan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Rauf Denktaş'ı canlandıran Devrim Saltoğlu oldukça dikkat çekti.

Bir zamanlar Kırbrıs dizisinde Rauf Denktaş'ı canlandıran Devrim Saltoğlu kimdir?

Bir Zamanlar Kıbrısdizisi 1 Nisan'da TRT 1 ekranlarında itibaren seyirciyle buluştu. İzleyicyi oldukça etkileyen, dizide en çok merak edilen ve dikkat çekenler arasında Rauf Denktaş'ı oynayan Devrim Saltoğlu oldu.

Dizide Rauf Denktaş karakteri şu şekilde anlatılmaktadır: ''Ben Rauf Raif Denktaş… Düne kadar Kıbrıs halkı yardımcısıydım. Şimdinin Kıbrıs TürkCemiyet başkanı. Dün Rum vatandaşların Noel Bayramıydı. Yarın Yılbaşı. Tüm insanların dileği yeni yılın kendilerine mutluluk getirmesiydi. Peki ya bize ölüm kalım mücadelesi veren Kıbrıs Türküne öndeki yıllar neler getirecek bilmiyoruz. Bir mücadele içindeyiz, var olmakla yok olmak arasındaki ince çizgideyiz. Bizi birbirimizden, ailemizden, sevdiklerimizden sevdalılarımızdan ayıran Kanlı Noel Gecesinden beri ince bir çizgideyiz.''

DEVRİM SALTOĞLU KİMDİR?

Devrim Saltoğlu 30 Haziran 1973 yılında Trabzon'da doğmuştur. Sırasıyla, Trabzon Anadolu Lisesi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü, A.Ü Devlet Konservatuvarı tiyatro oyuncululuğu mezunudur.

Trabzon Belediyesi Deneme Sahnesi, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ankara Deneme Sahnesi, Ankara Özgür Tiyatro, İzmit Şehir Tiyatrosu, Kandemir Konduk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Tiyatrosu'nda oyuncu olarak çalışmıştır. 2008-2009 sezonunda Salt Tiyatro'yu kurmuştur. " Salt Tiyatro Stüdyosu adlı bir de oyunculuk okulu vardır. Aşkyuvarlar" isimli bir de Roman çalışması vardır.

# trabzon # türk # Kıbrıs # tiyatro # yılbaşı # ada # dizi # Rauf Denktaş # trt 1 # kanlı noel # Rum # Türk halkı # Devrim Saltoğlu # bir zamanlar kıbrıs # noel # cemiyet # Denktaş # bir zamanlar kıbrıs rauf denktaş # devrim saltoğlu kimdir # bir zamanlar kıbrıs devrim saltoğlu # rauf denktaş kimdir