Türkiye-Almanya zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üst düzey diplomatik temaslar için Berlin'e gitti. Türkiye, Almanya ile ilişkileri normalleştirmek üzere adımlar atıyor. Aynı istek Almanya'da da var. Amerika'nın başlattığı ticaret savaşlarından etkilenmek istemeyen Almanya, Türkiye ile temaslarını hızlandırdı.

Türkiye ile Almanya arasında yeni bir sayfa açılması için diplomatik temaslar en üst seviyeye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüşmek için Berlin'e gitti.

Türkiye ve Almanya zirvesinde iki lider kahvaltıda bir araya gelecek. Görüşmelerde Türkiye ve Almanya arasındaki mevcut krizi normalleştirmek ve ilişkilere yeni bir ivme kazandırmak için yollar aranacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu doğrultuda Alman gazatesi Frankfurter Algamayne Zaitung gazetesine "Almanya'dan beklentiler" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Almanya ziyaretinin hemen öncesinde yazılan makalede "terörle mücadelede işbirliği" ve "ticari ilişkiler" öne çıkan başlıklar oldu.

"Türkiye'nin Almanya'dan beklentisi, Almanya'nın iç barışını da tehdit eden ve Alman vatandaşlarını da terör saldırılarının hedefi haline getiren FETÖ, PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri ile mücadele konusunda Türkiye'ye gerekli desteği vermesidir."

Erdoğan, Türkiye ve Almanya'nın anlaşmazlıklarını bir tarafa bırakarak ilişkilerinde yeni bir sayfa açması ve ortak çıkarlarına odaklanmasının zaruri olduğunu ifade etti.

Merkel ve Erdoğan'ın bir araya geleceği kahvaltının zaman sınırı yok, yapılan açıklamalarla görüşmenin "ucu açık" olarak planlandığı bildirildi.

Görüşmelerde, İdlib'den göçmen sorununa ve terörle mücadeleye kadar geniş bir çerçevede görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı, Merkel'le görüşmeden önce Almanya'nın büyük şirketlerinin yöneticileri ile de bir araya gelecek.

ulusal.com.tr

# türkiye # almanya # berlin