CHP Torba Yasa için AYM'ye başvurdu

CHP Torba Yasa'yı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Başvuruyu yapan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, özelleştirme uygulamaları, kamu görevlilerinin durumu, internet düzenlemesi, mahkeme kararları ile ilgili 4 maddenin iptal edilmesini istedi.

CHP Torba Yasa için AYM'ye başvurdu

CHPTorba Yasa'yı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Başvuruyu yapan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, özelleştirme uygulamaları, kamu görevlilerinin durumu, internet düzenlemesi, mahkeme kararları ile ilgili 4 maddenin iptal edilmesini istedi.

CHP, Torba Yasa'daki 4 maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuruyu CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi yaptı. Hamzaçebi, 4 maddenin yanı sıra, yasada bulunan 7 maddeyi de 60 günün sonunu beklemeden Anayasa Mahkemesi'ne getireceklerini söyledi.

İptali istenen maddeler arasında özelleştirme, internet, kamu personelinin durumu ve mahkeme kararlarının uygulanmasını düzenleyen maddeler oldu.

Hamzaçebi, sürgün edilen bir polisin, bir daha eski görevine mahkeme kararı olsa bile dönemeyeceğini, özelleştirmelerin mahakeme kararlarından muaf tutulduğunu ve internete müdahale yolunun açıldığını kaydetti.

Aydın Gergin

ulusalkanal.com.tr

# chp # başvuru # AYM # torba yasa