Efes başladığı gibi bitirdi

THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında oynanan Türk derbisinde Anadolu Efes sahasında Darüşşafaka Doğuş'u 93-81 yendi.

Efes başladığı gibi bitirdi

THY Avrupa Ligi'nin 19. haftasında oynanan Türk derbisinde Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka Doğuş'u 93-81 mağlup etti. Bu sonuçla Anadolu Efes ligdeki 9. galibiyetini elde ederken, Darüşşafaka Doğuş ise 9. kez mağlup oldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, Brandan Paul, Jayson Granger, ve Cedi Osman'ın basketleriyle ilk 5 dakikayı 10-4 üstün geçti. Darüşşafaka, üç sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu basketlerle toparlandı ve farklı bir ara 3 sayıya kadar indirdi. Ev sahibi avantajını iyi koruyan Efes, ilk periyodu 25-19 önde tamamladı.

Müsabakanın ikinci periyoduna hızlı başlayan Daşka, farkı 1 sayıya kadar indirdi. Birtan Batuk'un oyuna girmesiyle oyun kontrolunü alan Yeşil-Siyahlı ekip, 30-32 öne geçti. Darükşafaka, Bertans ve Zizic'in kaydettiği sayılarla devrenin son dakikalarına 6 sayı farkla önde girdi. 32-38'den sonra mola alan Lacivert- beyazlılar, Honeycutt'ın üç sayılık isabetli atışıyla oyuna döndü. Son saniyelere girilirken, Paul, Heurtel ve Donston'ın basketleriyle 10-0'lık seri yakaladı ve soyunma odasına 42-38 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresi her iki takımın karşılıklı 3 sayılık basketleri ile başladı. Ev sahibi Anadolu Efes, Paul ve Brown'un isabetli atışları sayesinde ikinci yarının ilk dakikalarında rakibine karşı üstünlük sağladı. Rakip, Darüşşafaka Doğuş ise çok geçemeden aradaki sayı farkını eritti. Bu süreçte özellikle Wanamaker ve Bertans ikilisi etkili oldu. İlerleyen dakikalarda özellikle boyalı alanda Ante Zizic ile rakibine üstünlük sağlayan yeşil-siyahlılar, Moerman’ın 23. dakikada kaydettiği basketle yeniden öne geçti.

Rakibin peş peş gelen isabetli basketlerin ardından savunmayı arttıran mavi beyazlılar, oyun kurucuları Jayson Granger ve Tomas Heurtel ile yeniden kontrolü sağladı. İlerleyen dakikalarda kontrolü iyice eline alan Anadolu Efes, final periyoduna 64-56 önde girdi.

Kalan bölümde iyi savunma yapan, Derick Brown ve Brandul Paul ikilisiyle basketler üreten Anadolu Efes, parkeden 93 - 81 galip ayrıldı. Anadolu Efes’te Brandul Paul 21, Thomas Heurtel 17, Dunston da 14 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Darüşşafaka Doğuş’ta 24 sayı kaydeden Brad Wanamaker, maçın en skorer ismi oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki 9. galibiyetini elde ederken, Darüşşafaka Doğuş 9. kez mağlup oldu.

Gökhan Çelik - Mesut Törün

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # anadolu efes # Gökhan Çelik # Darüşşafaka Doğuş