Klasik müzik ziyafeti

Mozart ve Beethoven'ın eserleri İzmir'de seslendirildi. Yaşar Üniversitesinin 17. kuruluş yıldönümünde klasik müzik ziyafeti yaşandı

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Rus sanatçı Şef Alexander Rudin yönetiminde sezonun üçüncü konseriyle sahne aldı. Yaşar Üniversitesi'nin 17. kuruluş yıldönümü etkinliğinde Türkiye’den ve dünyadan ünlü solistlerle klasik müziğin seçkin eserleri seslendirildi.

Konserde piyanist ve müzik kuramcısı Doç. Dr. Paolo Susanni ile İzmir Devlet Opera ve Balesi keman sanatçısı Tolga Kulak solist olarak yer aldı. Klasik Batı Müziği’nin dünyaca ünlü bestecileri Mozart ve Beethoven’in eserleri seslendirildi.

Susanni ve Kulak, performanslarıyla İzmirli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası İzmir'de birçok ilki barındırıyor. Vakıf üniversitelerinin ilk oda orkestrası olma özelliğini taşıyor. Konser, festival ve resitallerde Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası ile İdil Biret, Gülsin Onay, Kerem Görsev, Alexander Rudin gibi dünyaca isimler solist olarak sahne aldı.

Sezonun dördüncü konseri 25 Nisan'da yapılacak. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Orkestra, solist Berlin Filarmoni Orkestrasının baş viyolacısı Japon sanatçı Naoko Shimizu ile İzmirlilere müzik ziyafeti sunacak.

ulusal.com.tr

# izmir # müzik # mozart # Beethoven