Erdoğan'dan Afgan göçmen mesajı: ''CHP yalan söylüyor hepsini geri göndereceğiz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisinin MYK toplantısında Afgan göçmen sorunu ve yüksek enflasyon için talimat verdiği öğrenildi. Muhalefetin Afgan göçmenlerle ilgili iddiasına tepki gösteren Erdoğan'ın, "CHP yine yalan söylüyor. Hepsini geri göndereceğiz." dediği belirtildi.

Erdoğan'dan Afgan göçmen mesajı: ''CHP yalan söylüyor hepsini geri göndereceğiz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan MYK toplnaıtısında talimatı verdi. Afgan göçmenlerin hepsi geri gideceğini söyledi.

Türkiye gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısının öncelikli başlığı Afgan göçmenler oldu. Toplantıda Erdoğan’ın, muhalefetin Afgan göçmenlerle ilgili iddiasına tepki gösterdiği öğrenildi.

Suriyeli göçmenlerle ilgili konunun da gündeme geldiği toplantıda Suriyelilerin de kamplara ya da sınır ötesinde kurulan yeni yerleşim yerlerine gönderilmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı. Ankara’da bulunan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesine yönelik alınan kararın bu konuyla ilgili önümüzdeki dönemlerde atılacak adımın başlangıcı olduğu aktarıldı.

Toplantıda ekonomiyle ilgili son gelişmeler de ele alındı. Enflasyonun düşürülmesine yönelik tedbirler gündeme gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda adımlar atılması konusunda talimat verdiği öğrenildi. Toplantıda bu yılın sonuna doğru enflasyonun düşmesinin beklendiği dile getirildi.

# chp # erdoğan # afgan # afgan göçmen