Başbakan Yıldırım ile ABD Savunma Bakanı Carter'ın görüşmesinde neler konuşulduğu belli oldu

Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Carter'la yaptığı görüşmede, Irak'ta yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan etkilediğini ve yaşanan gelişmelerin dışında kalınmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, Musul'un kurtarılması ve kalıcı istikrarın tesisinin ortak amaçları olduğunu belirtti

Başbakan Yıldırım ile ABD Savunma Bakanı Carter'ın görüşmesinde neler konuşulduğu belli oldu

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'la yaptığı görüşmede, Irak'ta yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan etkilediğini ve yaşanan gelişmelerin dışında kalınmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, Musul'un kurtarılması ve kalıcı istikrarın tesisinin ortak amaçları olduğunu ifade etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, Carter'ın talebi üzerine ABD Savunma Bakanı'nı makamında kabul etti.

Görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu bağlamda, Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nda gelinen son aşamayı anlattı. Yıldırım, Türkiye'nin, bugün olduğu gibi ileriki dönemde de başta IŞİD, PKK ve terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD/YPG olmak üzere, ülkenin sınırının ötesinde milli güvenliği tehdit eden unsurlarla mücadele amacıyla gereken tedbirleri almaya devam edeceğini kaydetti.

# binali yıldırım # carter