Bakan Akar'dan ABD ve F-35 projesi açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Veki̇li̇ Shanahan i̇le görüşmesine dair, "Son derece yapıcı, son derece olumlu bi̇r yaklaşım i̇çi̇nde geçti. Bi̇rçok konuyu çok daha i̇yi̇ anladıklarını, bu konularda bi̇zi̇m görüşleri̇mi̇ze çok yaklaştıklarını büyük bi̇r memnuni̇yetle müşahede ettik" dedi. F-35 projesiyle ilgili konuşan Akar, "Bu projeni̇n ortağı olan di̇ğer 8 ülkeni̇n de bi̇ze karşı sorumluluklarını yeri̇ne geti̇rmesi̇ni̇ bekli̇yoruz." ifadelerini kullandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın görüşmesinde F-35'ler gündeme geldi.

Görüşme sonrası Akar, açıklama yaptı. Bakan, F-35 projesinin ortaklarına mesaj gönderdi. "Sorumluluklarınızı yerine getirin" dedi.

Amerika ile Türkiye arasındaki kritik konulardan biri de Patriot sistemleri. Konu Ankara'da ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Görüşmeler sürüyor.

Geçen hafta Amerika'da Doğu Akdeniz ile ilgili Parlamento'ya tarası sunulmuştu. Akar, Amerikalı Bakan vekile, Türkiye'nin rahatsızlığını dile getirdi.

Akar, şunları söyledi:

"Son derece yapıcı, son derece olumlu bi̇r yaklaşım i̇çi̇nde geçti.

F-35 PROJESİ

Bu projeni̇n ortağı olan di̇ğer 8 ülkeni̇n de bi̇ze karşı sorumluluklarını yeri̇ne geti̇rmesi̇ni̇ bekli̇yoruz.

Bi̇rçok konuyu çok daha i̇yi̇ anladıklarını, bu konularda bi̇zi̇m görüşleri̇mi̇ze çok yaklaştıklarını büyük bi̇r memnuni̇yetle müşahede ettik."

ulusal.com.tr

# abd # hulusi akar # F-35