Yurt genelinde 23 Nisan etkinlikleri

Türkiye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu yıl da Koronavirüs salgınının gölgesinde kutladı. Buna rağmen yurt genelinde birçok renkli kutlamaya imza atıldı.

Yurt genelinde 23 Nisan etkinlikleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Koronavirüs salgınına rağmen yurt genelinde renkli etkinliklerle kutlandı.

Beyoğlu Belediyesi, bayram nedeniyle Beyoğlu'nun simgesi olan Galata Kulesi'ni çocuk fotoğraflarıyla renklendirdi.

Mapping gösterisinde önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklarla çektirdiği fotoğraflar gösterildi. 40 ülke ve 81 ilden gönderilen çocuk fotoğrafları ve videoları kuleye yansıtıldı. Terör şehidi Yasin Börü ve Eren Bülbül de fotoğraflarla anıldı.

23 Nisan, Koronavirüs salgını nedeniyle bayramı evde geçiren çocuklar için Ardahan, Kars ve Ağrı'da araç konvoylarıyla kutlandı. Ağrı'nın Tutak ilçesinde Türk bayraklarıyla donatılan bir kilometrelik araç konvoyu oluşturuldu.

Araçlar korna ve sirenleriyle cadde ve sokakları gezdi. Kars ve Ardahan'da da konvoyla kortej geçişi düzenlendi. Konvoy balkonlardaki çocukları selamladı.

Siren sesleriyle dolaşan konvoy vatandaşların ilgisini çekti.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü polis araçlarından oluşan konvoyla şehir turu attı.

Onuncu Yıl Marşı eşliğinde emniyet binasından ayrılan konvoy, kentin caddelerinden siren çalarak geçti.

Türk bayrakları ve balonlarla süslenen polis araçlarına vatandaşlar balkonlardan el salladı.

# Mustafa emal atatürk # koronavirüs # terör # malatya # recep tayyip erdoğan # kutlama # eren bülbül # 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı # yasin börü # galata kulesi # yurt geneli