Yakalama kararı çıkarılan 3 savcının dosyası kabarık!

Tutuklanmaları talebiyle yakalama kararı çıkarılan eski özel görevli savcıların suç dosyaları bir hayli kabarık. Ergenekon tertibinin mimarı Zekeriya Öz'ün sicilini bir habere sığdırmak çok zor. Öz ile birlikte ülkeyi terk eden Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç de kumpas davalarının mimarları arasında. F tipi savcıların suç dosyalarını haberimizde izeleyelim.

Yakalama kararı çıkarılan 3 savcının dosyası kabarık!

Kamuoyunun F-tipi kumpaslarda tanıdığı 3 savcının sicilleri oldukça kabarık.

Haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararı üzerine ülkeyi terk eden bir dönemin özel görevli savcıları 2006 yılında bu yana Cumhuriyet'e karşı işlenen suçların mimarlarından...

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün suç dosyasını özetlemek hayli güç. Bir dönemin muktedir savcısı Zekeriya Öz, AKP Hükümeti ve F-tipi örgüt ittifakından aldığı güçle Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpas operasyonlarını yürüttü.

Ergenekon tertibinin mimarı oldu. Aydınlık Dergisi’nin “Zekeriya Öz’ün kayıp 4 yılı” dosyasıyla karanlık geçmişini ortaya çıkardığı Öz, Abdullah Gül’ün talimatı ile polis tarafından bulundu.

En önemli icraatlarından biri, Danıştay katillerini cezaevinde ziyaret ederek dosyayı Ergenekon davası ile birleştirmek için sahte deliller üretmesiyldi. Zekeriya Öz mesaisinin önemli bir bölümünü gizli tanık yaratmaya harcadı. Osman Yıldırım’ı Ergenekon davasında hem sanık, hem tanık hem gizli tanık yaptı. Bu İfadeleri farklı kişilerden alınmış gibi göstererek iftirilarını bir birine doğrulattı.

Ümraniye’de kullanılmayan bir gecekonduda bulunan bombalar da Zekeriya Öz marifetiyle incelenmeden imha edildi. CIA ajanlarını Kandıra Cezaevi’nde El Kaide yöneticisi Louai Sakka ile görüştüren isim de Zekeriya Öz’den başkası değildi.

Yurt dışına çıkan diğer eski savcı Celal Kara da İstanbul “Askeri Casusluk” davasında 43 subay ve TÜBİTAK görevilisinin cezalandırılmasını talep eden isim. Kara yargılama boyunca komutanların tahliye taleplerinin reddi için mütalaa verdi.

Celal Kara Balyoz davasında 102 komutan hakkında yakalama kararı çıkartan savcı olarak da çıktı karşımıza. Cemaati suç üstü yakalayan askeri savcı Ahmet Zeki Üçok’a kurulan “Sahte Çürük Raporu” kumpasında da Celal Kara imzası vardı.

Savcı Mehmet Yüzgeç'in de siyasetçilerden işadamlarına, gazetecilerden aydınlara çok sayıda önemli isim için alınan yasa dışı dinleme ve takip kararlarında imzası yer aldı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# Zekeriya Öz # celal kara # mehmet yüzgeç