Korkut Ata Türk Dünyası Ödülleri sahiplerini buldu

Türk dünyası sinema alanında da birleşti, ortak bildiri imzalandı. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde ilk kez düzenlenen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Ödül Töreni yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sinema alanında yeni bir dönemin kapısını açmış olacağız''dedi. Festivalde 13 ülkeden 42 filmin yarıştı. Dereceye girenlere ödülleri verildi.

Korkut Ata Türk Dünyası Ödülleri sahiplerini buldu

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan ... Türk dünyası sinema alanında artık ortak paydada bir araya geldi.

Türk dünyasının Kültür Bakanlıkları ve sinema alanındaki kurumlarıyla birlikte ortak deklarasyon imza töreni yapıldı.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan törende elde edilen her başarının Türk dünyasıyla paylaşmasın önemine vurgu yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sinema alanında yeni bir dönemin kapısını açmış olacağız''dedi.

Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov,Kırgızistan Kültür, Enformasyon Bakanı Azamat Jamankulov,Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Aktoty Raimkulova da söz aldı. Birlik vurgusu yapıldı.

Aynı zamanda Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Ödül Töreni de yapıldı.İlk kez düzenlenen ve 13 ülkeden 42 filmin yarıştığı festivalde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bakan Ersoy, Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'ni 2024'te Kazakistan'da, 2025 yılında da Özbekistan'da yapabileceklerini belirtti.

# film # festival # Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy # Özbekistan # ödüller