Süt kuzularının anne heyecanı

Ağrı’da, kuzuların anneleriyle buluşması renkli görüntüler oluşturuyor. Buluşma anları görenleri oldukça mutlu ediyor. Kuzular, koku ve ses sayesinde onlarca koyun arasında annelerini buluyor.

Süt kuzularının anne heyecanı

Ağıl kapılarının açılmasıyla tatlı bir telaş başlıyor. Kuzular süt emmek için annelerine doğru koşuyor. Anneler ve yavruların bu buluşması görenleri oldukça mutlu ediyor.

Ülkemizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin en önemli merkezlerinden Ağrı’da, baharın müjdecisi kuzuların anneleriyle buluşması renkli görüntüler oluşturuyor.

Doğubayazıt ilçesine bağlı köyler şimdilerde yeni doğan kuzuların sesleriyle şenleniyor. Kuzular, ot yeme ve su içme alışkanlığını kazanmaları için annelerinden ayrı ağıllarda tutuyor.

Buluşma anlarında birbirlerinin sesini duyan anne ve yavruları arasında tatlı bir heyecan yaşanıyor. Ağıl kapılarının açılmasıyla kuzular, koku ve ses sayesinde onlarca koyun arasında annelerini buluyor. Günde iki kez yapılan bu buluşmalar sırasında güzel görüntüler ortaya çıkıyor.

Besiciler, bölgede zorlu geçen karlı ve fırtınalı günlerde hayvanlarının her türlü ihtiyacını karşılıyor. Yaylaya çıkma dönemi yaklaşıyor. Besiciler şimdilerde, yayla yoluna düşmeden önceki tüm hazırlıkları tamamlamaya çalışıyor.

# su # ağrı # anne # oy # koku # kuzu # yayla # süt # ses # koyun # Doğubayazıt # ağrı doğubayazıt # Süt kuzuları # Ağıl # yem # baharın müjdecisi # besiciler