Eşitlik içinde yaşayacağımız bir çözüm fikrinden vazgeçmiş değiliz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rum tarafının Enosis kararından geri adım atması için baskı yapmaya devam ediyor. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, kararın Rum Meclisi'nde düzeltilmesi halinde müzakerelere devam edilebileceğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum tarafının "Enosis referandumunun okullarında kutlanması" kararından geri adım atmaması nedeniyle katılmadığı toplantılara kararın Rum Meclisi'nde düzeltilmesi ile devam edilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Eşitlik içinde yaşayacağımız bir çözüm fikrinden vazgeçmiş değiliz. Ancak bunu her ne pahasına olursa olsun yapacak da değiliz" diye konuştu.

Rum Meclisi, 10 Şubat'ta, Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanmasını öngören "Enosis" referandumunun, yıl dönümünde okullarda kutlanması yönünde karar almıştı. Ardından 16 Şubat'ta yapılan liderler görüşmesinde, Rum lider Nikos Anastasiadis, kapıyı sert bir şekilde vurarak müzakere masasından kalkmıştı.

Taraflar, önceden planlanan görüşme takvimi kapsamında ara bölgede bir araya gelecekti. Ancak KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum tarafının Enosis kararından geri adım atmaması üzerine liderler görüşmesine katılmayacağını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Mustafa Akıncı # Enosis