Ekonomist Selçuk Geçer reform paketindeki kritik emeklilik detaylarını açıkladı (Bireysel emeklilik sistemi - BES haberleri)

Ekonomist Selçuk Geçer, Ulusal Kanal'da yeni reform paketinde dikkat çeken emeklilik detaylarını açıkladı. Geçer, "Özellikle emeklilikle, bireysel emeklilikle ilgili yaptığı açıklama dikkat çekiciydi sayın bakanın. Buradan da benim aldığım işaret şu. Büyük ihtimalle, bundan bir 5 sene sonra ya da daha kısa vadede biz SGK'dan bahsetmeyeceğiz. Büyük ihtimalle SGK'nın özelleştirilmesine doğru hızlı adımlarla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı

Ekonomist Selçuk Geçer, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında ekonomideki reform paketini değerlendirdi.

Geçer, paketteki emeklilik detayını açıkladı.

Ekonomist Selçuk Geçer, şunları söyledi:

"Beklentileri, bana göre karşılamadı. Özellikle vurguladı Bakan Albayrak. 2019 yılı içerisinde bir reform paketi aslında uygulanmıyor. 2020 yılından itibaren bir reform paketi uygulanmaya başlanacak ve 4.5 yıl içinde de bu reform geliştirilerek devam edecek dedi. Yeni ekonomi paketi ile birtakım düzenlemeler ve düzeltmeler yaptığı kokusu aldım bu konuşmada. Diğer önemli bir nokta da şu. Özellikle emeklilikle, bireysel emeklilikle ilgili yaptığı açıklama dikkat çekiciydi sayın bakanın. Buradan da benim aldığım işaret şu. Büyük ihtimalle, bundan bir 5 sene sonra ya da daha kısa vadede biz SGK'dan bahsetmeyeceğiz. Büyük ihtimalle SGK'nın özelleştirilmesine doğru hızlı adımlarla ilerliyoruz. Bunun işaretini verdi. Bu da dikkat çekici bir noktaydı."

ulusal.com.tr

# ekonomi # BES # selçuk geçer # emeklilik # Bireysel Emeklilik Sistemi # yeni reform paketi