1 yıl daha uzatıldı!

Almanya, Kahramanmaraş'ta konuşlu Patriot füzesi ve buradaki Alman aslerinin görev süresini 1 yıl uzatma kararı aldı. Adana'daki Hollanda Patriotlarının görev süresi doldu. Hollanda Patriotlarının yerine İspanyol Patriotları yerleştirilecek.

1 yıl daha uzatıldı!

Türkiye topraklarına konuşlandırılan Patriot füze sistemlerinin 2 yıllık süresi doldu.

Almanya Hükümeti, Kahramanmaraş'a konuşlu Patriot füze sistemi ve buradaki 250 Alman askerlerinin görev süresini 1 yıl daha uzatma kararı aldı. Karar, Başbakan Angela Merkel başkanlığında toplanan Federal Kabine'de alındı. Kararın yürürlüğe girmesi için Federal Meclis’te onaylanması gerekiyor.

Adana'da kurulu Hollanda Patriotları 15 Ocak'ta sökülmeye başlanacak. 2 Hollanda Patriot bataryasından biri İncirlik Üssü'ne, diğeri ise İncirlik Üssü'ne 4 kilometre mesafedeki Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı içine konuşlandırılmıştı. Hollanda, Patriot füze sistemi ve buradaki askerlerinin görev süresini uzatmadı.

Hollanda Patriotları gidecek, yerine İspanyol Patriotları gelecek. İncirlik Üssü'ne yerleştirilecek Patriot füzelerinin yanı sıra, yaklaşık 150 İspanyol asker de konuşlandırılacak.

ulusalkanal.com.tr

# Kahramanmaraş # Patriot