MGK bildirisinde ABD ve İsrail'e işgal tepkisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada İdlib'de ilave tedbirler alınacağı belirtildi, ABD ve İsrail'in sözde barış planı "ilhak planı" olarak nitelendirildi. MGK'da Libya, ABD-İran gerilimi ve Elazığ'daki deprem de masaya yatırıldı.

MGK bildirisinde ABD ve İsrail'e işgal tepkisi

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı, yaklaşık 4,5 saat sürdü.

Toplantının ardından yayımlanan bildirgede İdlib ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ilave tedbirler alınacağı belirtildi. Açıklamada "sivil halkı hedef almaya devam eden terör saldırılarına karşı gereken ilave tedbirleri alma konusundaki kararlılık bir kez daha vurgulanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Libya'nın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün Birleşmiş Milletler tarafından tanınan milli mutabakat hükümetinin desteklenmeye devam edileceği de vurgu yapıldı.

MGK'nın gündeminde ABD-İran gerilimi de vardı. Bildirgede, ABD ile İran arasındaki gerginlikten duyulan endişe dile getirildi.

ABD ve İsrail'in sözde barış planına ilişkin de bildirgede "ilhak planı" ifadesi yer aldı. Çözümün 1967 sınırları esas alınarak başkenti Doğu Kudüs bağımsız Filistin devletinin kurulması ile mümkün olduğu belirtildi.

Elazığ ve Malatya'daki depremlerle ilgili Türkiye'nin afete hazırlık çalışmalarının yeniden değerlendirildiği de ifade edildi.

# israil