ABD'den İsrail'e çağrı

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ile Filistin arasındaki müzakerelerin, İsrail'in Filistin'deki yerleşim alanı inşaatları nedeniyle zarar gördüğünü söyledi. Kerry, İsrail'den yerleşim alanı inşaatlarının sınırlandırılmasını istedi.

ABD'den İsrail'e çağrı

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerine zarar verdiği gerekçesiyle, İsrail'e Filistin'deki yerleşim alanı inşaatlarını sınırlandırılma çağrısı yaptı.

Kudüs’te İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından, Batı Şeria’daki Beytüllahim kentine giden Kerry, burada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası gazetecilerin karşısına geçen Kerry, İsrail ile Filistin arasındaki sürecin, İsrail’in yerleşim politikası nedeniyle zarar gördüğünü söyledi.

Kerry, "ABD’nin yerleşim alanları konusundaki görüşü, yerleşim alanlarının uygunsuz olduğu yönündedir" dedi. Yerleşim alanı inşaatlarının sınırlandırılması gerektiğini belirten Kerry, "Filistinliler, yerleşim alanlarının yasadışı olduğunu düşünüyor." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# israil # abd # filistin # inşaat # John Kerry