Mizah dergisine silahlı saldırı! 12 kişi öldürüldü!

Bu kez Paris kana bulandı. 2012 yılında Hz. Muhammed karikatürü yayımlayarak büyük tepki toplayan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine silahlı saldırı düzenlendi. 3 saldırganın açtığı ateş sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 5'i ağır 10 kişi yaralandı. Dergi, saldırıdan 1 saat önce de IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'yi konu alan bir karikatür ve tweet atmıştı.

Mizah dergisine silahlı saldırı! 12 kişi öldürüldü!

Silah sesleri bu kez Fransa'nın başkenti Paris'ten yükseldi. 3 saldırgan bir mizah dergisinin merkezine kurşun yağdırdı. Saldırıda 12 kişi öldü, 5'i ağır 10 kişi yaralandı.

Saldırganların hedefi 2012 yılında Hz. Muhammed'in karikatürünü yayımlayarak büyük tepki toplayan Charlie Hebdo mizah dergisiydi. 3 saldırgan araçtan indi. Yüzleri maskeliydi. Ellerindeki uzun namlulu silahı derginin merkezine doğrultan saldırganlar kurşun yağdırmaya başladı.

Saldırı anında bazı çalışanlar binanın çatısına sığındı.

Kurşunların hedefi olan 12 kişi yaşamını yitirdi. Fransa'nın en ünlü karikatüristlerinden Jean Cabut ve derginin genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier'nin de öldüğü bildirildi. 5'i ağır 10 kişi de yaralandı.

Saldırganlar kaçarken olay yerinin yakınında bulunan bir polis aracını da hedef aldı. Yaralanan bir polis yere düştü. Saldırgan, polisin yanından geçerken tetiğe son kez bastı ve o polis hayatını kaybetti. Saldırganlar olay yerinde kaçtı.

Görgü tanıkları, saldırı sırasında en az 30 silah sesi duyduklarını belirtti. Saldırı sonrası Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nın olay yerine gitti. Hollande olay yerinde yaptığı ilk açıklamada "Saldırının karşılıksız bırakılmayacağı" mesajı verdi.

Hedef alınan Charlie Hebdo dergisi, 2012 yılında Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamış ve karikatürler büyük tepki çekmişti. Saldırıdan 1 saat önce de IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'yi konu alan bir karikatür ve tweet atmıştı. Karikatürün üzerine yazılan mesajda "Bağdadi'nin de temennisi: Her şeyden önce sağlık" ifadelerine yer verilmişti.

# Paris # Charlie Hebdo # silahlı saldırı