Bu kitap gündem yaratacak

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında İmralı'daki sorgusunda yaptığı itiraflar kitap oldu. İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey kitabın sunuşunda, "Kürt Sorununa Kardeşlik Çözümü" programlarını açıkladı. Özbey, çözüm "Kürdümüzü kucaklayarak birlikte özgürleşeceğiz" dedi.

Bu kitap gündem yaratacak

Türkiye'nin gündemine oturan ve uzun süre tartışılan İmralı sorgusu kitap oldu.

Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sadık Usta, PKK Lideri Öcalan'ın 1999 yılında İmralı ifadelerinin "Kendi Ağzından Abdullah Öcalan" başlığıyla raflardaki yerini alacağını duyurdu.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey'in hazırladığı kitapta Öcalan'ın ifadeleri; "Atatürkçülük ve Kemalizm, Türklük ve Kürtlük meselesi, cumhuriyet rejimi, devlet, şehitler ve isyanlar" başlıkları altında derlendi.

Kitabın sunuşunda İşçi Partisi'nin Kürt Sorunu'na kardeşlik programını açıklayan Özbey, "birlikte özgürleşme" vurgusu yaptı.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un yaptığı sorgu görüntülerinin yayınlanması üzerine Öcalan'ın avukatları suç duyurusunda bulundu ve yayın yasağı talep etti. Savcılık yayınların "kamuoyunu bilgilendirme görevi" olduğu gerekçesiyle talepleri redderek takipsizlik kararı verdi. Kitapta; Özbey ile Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel hakkındaki bu karara da yer verildi.

PKK Lideri Öcalan ve BDP yöneticileri görüntülerin montaj olduğunu iddia etmiş ancak, ham halini alarak izlemeyi kabul etmemişti. İşçi Partisi'nin görüntülerin tamamını yayınlamasının ardından ise PKK cephesinden herhangi bir açıklama gelmemişti.

(Kitabı incelemek için görsele tıklayınız)

ulusalkanal.com.tr

# pkk # hasan basri özbey # abdullah öcalan # itiraf