Coni'ye çuval davası!

Amerikan askerlerinin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği üyeleri hakim karşısında da geri adım atmadı. TGB'liler, 2003 yılında Mehmetçiğin başına çuval geçirilmesi ve Amerika'nın emperyalist politikalarını protesto ettiklerini vurguladı. Dava Deniz Gezmişlerin idam yıl dönümü olan 6 Mayıs'a ertelendi.

Çuval davası başladı Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek Türk Milleti'nin yüreğine su serpen Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ilk kez hakim karşısına çıktı.

10 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile yargılanan TGB üyeleri, geri adım atmadı, coniye'ye çuval geçirmenin milletin vicdanında meşru ve haklı olduğunu vurguladı.

TGB'liler eylemlerinin 2003 yılında Irak'ın Süleymaniye kentinde Mehmetçiğin başına çuval geçirilmesine verilen bir yanıt olduğunu belirtti.

Mahkemede Amerikalıları hedef almadıklarını anlatan TGB üyeleri, "2 askerin şahsını değil Amerika'nın emperyalist poltikalarını protesto ettiklerini ifade etti.

Amerikan askerlerinin avukatı Abdullah Kaya, "2 askere çuval geçirildiğini belirterek TGB üyelerinin 2'şer kez cezalandırılmasını" istedi.

Amerikan askerleri duruşmaya katılmadı ancak avukatları Abdullah Kaya Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada, "Amerikan askerlerinin dava sürecini yakından takip ettiğini" söyledi.

TGB Genel Sekreteri Olgu Özdemir, davanın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam yıl dönümü 6 Mayıs'a ertelenmesine dikkat çekti.

Avukat Tayfun Taşlıoğlu da davayı "Türkiye'nin birliğini ve bağımsızlığını savunan bir eylemden dolayı kimse cezalandırılamaz" sözleriyle değerlendirdi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr

# türkiye gençlik birliği # çuval davası # amerikan askeri # 6 mayıs